MSI B450M-A PRO Max ve Ryzen 3300X Sistem Toplama

Daha fazla  
İşlemcim Ryzen 3300X. Ekran kartım ASUS STRIX 1660 Super. Bu bileşenler için anakart bakıyorum.

B550'ler pahalı geldi biraz. M.2'de kullanmayacağım zaten. OC ile de işim olmaz. Wi-Fi'ı harici almak da ucuza geliyor. MSI B450M-A PRO Max nasıl olur acaba? 550 TL İtopya'da fiyatı.

Ayrıca PSU olarak Corsair CV650 80+ PSU nasıl olur? Anakart alırken PSU ile uygunluğu nasıl önemlidir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
B550'ler evet pahalı, sağladığı özellikler ise daha iyi termal tasarım, overclock potansiyeli, ekran kartı ve M.2 SSD'ler için PCIe 4.0 girişi ve güncel seri olmaları. PCIe 4.0, SSD hızı tarafında kayda değer artışlar sağlasa da ekran kartı için şimdilik gerekli değil. Overclock da yapmayacağım diyorsunuz, bu sebeple Gigabyte B450M S2H en iyi giriş seviye anakartlardan biri.

B450M A-Pro MAX, ATX olan abisi B450 A-Pro MAX gibi sağlam bir anakart sayılmaz maalesef. Ben de bir süredir bu anakartın yanılgısı içerisindeydim yani öneriliyordu ama ne olduğu belli değildi. Ama baktığımızda 4 pin CPU güç girişi var, VRM soğutucuları yok vs. Bu sebeple B450M S2H daha iyi bir seçenek.

B450M S2H yerine Asrock anakartlara da bakabilirsiniz.

Asrock B450M Pro4 = 782,40 TL
Asrock B450 Pro4 = 857,85 TL

E tabi B450M S2H ile aralarında 250-300 TL gibi bir fark mevcut, değer mi derseniz bilemiyorum. Bu 2 anakartta 4 ram slotu var, termal tasarımları ve overclock potansiyelleri hem Ryzen 3000 hem de gelecek Ryzen 4000 serisi için nispeten B450M S2H'dan daha iyi. RGB Fan girişleri de var. Daha birkaç özellik daha vardı ancak karşılaştırarak öğrenebilirsiniz. Sadece öneri amaçlı, yoksa Gigabyte B450M S2H oldukça iyi bir seçenek, sonuçta kullanmayacağınız özellikler için fazla fazla para vermenize gerek yok.

Güç kaynağınız uyumlu, güzel bir model ancak ufak bir farkla (585 TL) aşağıdaki modeli öneririm, Gold olması avantajlı.

B550'ler evet pahalı, sağladığı özellikler ise daha iyi termal tasarım, overclock potansiyeli, ekran kartı ve M.2 SSD'ler için PCIe 4.0 girişi ve güncel seri olmaları. PCIe 4.0, SSD hızı tarafında kayda değer artışlar sağlasa da ekran kartı için şimdilik gerekli değil. Overclock da yapmayacağım diyorsunuz, bu sebeple Gigabyte B450M S2H en iyi giriş seviye anakartlardan biri.

B450M A-Pro MAX, ATX olan abisi B450 A-Pro MAX gibi sağlam bir anakart sayılmaz maalesef. Ben de bir süredir bu anakartın yanılgısı içerisindeydim yani öneriliyordu ama ne olduğu belli değildi. Ama baktığımızda 4 pin CPU güç girişi var, VRM soğutucuları yok vs. Bu sebeple B450M S2H daha iyi bir seçenek.

B450M S2H yerine Asrock anakartlara da bakabilirsiniz.

Asrock B450M Pro4 = 782,40 TL
Asrock B450 Pro4 = 857,85 TL

E tabi B450M S2H ile aralarında 250-300 TL gibi bir fark mevcut, değer mi derseniz bilemiyorum. Bu 2 anakartta 4 ram slotu var, termal tasarımları ve overclock potansiyelleri hem Ryzen 3000 hem de gelecek Ryzen 4000 serisi için nispeten B450M S2H'dan daha iyi. RGB Fan girişleri de var. Daha birkaç özellik daha vardı ancak karşılaştırarak öğrenebilirsiniz. Sadece öneri amaçlı, yoksa Gigabyte B450M S2H oldukça iyi bir seçenek, sonuçta kullanmayacağınız özellikler için fazla fazla para vermenize gerek yok.

Güç kaynağınız uyumlu, güzel bir model ancak ufak bir farkla (585 TL) aşağıdaki modeli öneririm, Gold olması avantajlı.

High Power markasını tanımıyordum pek ama çok öneren var. Fiyatı da uygun. High Power alabilirim. Anakart da s2h daha mantıklı sanırım. Zaten işlemci yükseltileceği zaman anakart da değişiyor genelde. Her sene yeni şeyler çıkıyor. Uzun ömürlü anakart-işlemci için fazla paralar vermeye gerek yok gibi. Çok teşekkürler bilgilendirme için.

High Power markasını tanımıyordum pek ama çok öneren var. Fiyatı da uygun. High Power alabilirim. Anakart da s2h daha mantıklı sanırım. Zaten işlemci yükseltileceği zaman anakart da değişiyor genelde. Her sene yeni şeyler çıkıyor. Uzun ömürlü anakart-işlemci için fazla paralar vermeye gerek yok gibi. Çok teşekkürler bilgilendirme için.

Aslında birçok PSU markasına üretim de yapıyor. High Power güvenilirdir, sizin de dediğiniz gibi bazı markalar tanınmayabiliyor ama son senelerde birçok kişi tarafından tanınmaya başlandı. Daha öncelerde de vardı ancak daha bilindik markalara yöneliyordu herkes. Aslında yanlış değil, sadece araştırmak gerekiyor. Ayrıca markaya göre değil modele göre PSU seçimi yapılmalı. Özellikle Performance GD modeli muadillerine göre çok uygun fiyatlar sağlıyor şu aralar.

B450 anakartlar Ryzen 4000 serisi işlemcileri destekleyecek. Ancak AM4 soket Ryzen 4000 ile sonlanacak. Sonra AM5 sokete geçilecek. Yani ileride işlemci değiştirecekseniz Ryzen 3000 veya Ryzen 4000 kullanabilirsiniz. AM4 soket için anakart değiştirmeye gerek yok açıkçası. Ama güçlü bir Ryzen 3000 veya ortalama bir Ryzen 4000 serisi işlemci kullanacaksanız orta/üst seviye B450 daha mantıklı olacaktır. Hatta Ryzen 4000 serisi için B550 anakartlar daha mantıklı ama üst seviye B450 anakartlar da iyi olacaktır.

Sizin durumunuzda giriş seviyenin en iyi anakartlarından biri olan B450M S2H dediğiniz gibi yeterli olacaktır. Evet, şimdilik bu kadar paralar vermeye gerek yok. Biraz daha fazla özellik isterseniz 750 TL gibi fiyatlara çıkmanız gerekecek, ama ne kadar gerekli dediğim gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı