MSI B450M-A Pro Max Vega görüntü sürücüsü nasıl kurulur?

FuryanD

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bu anakartın on board Vega driverını nasıl yüklerim? İşlemcimle uyumsuz gibime geldi. Ekran 1 kez donup kalınca reset attım ve anakartın R5 5600G ile uyumsuz olabilecegini düşündüm.
Not: BIOS'um güncel.

Ek olarak buradan indirdim ama nasıl kuracağımı bilmiyorum. Setap ve dosyalar var.

Son düzenleme:
İşlemci 2021'de çıkan 7C52v3B numaralı BIOS sürümünden beri destekleniyor. BIOS'un güncelse zaten uyumludur.

Aşağıdaki linkten işletim sistemini seçip güncel sürümlerden birini kurmayı dene bakalım.

Eğer olmazsa DDU ile mevcut sürücüyü kaldırıp aşağıdaki linkten farklı sürücüleri dene.

Sürücü kurulu değilken bir sorun yoksa, sürücü kurulurken veya kurulduktan sonra sorun başlıyorsa donanımsal bir arıza olabilir bu arada.

Hocam Hard Disk Sentinel diye program indirmiştim onu sildikten sonra Twitch'e girdim ekran dondu reset attım ve bir daha hiç olmadı. Ve driverım güncel zaten.

Kioxia'nın SATA SSD'si var zaten sorunlu bir SATA biliyorum bence uygulamayı sildikten sonra donmasının sebebi bu.

Ek olarak on board Vega driverını kurmam gerekiyor mu etkisi olur mı APU kullanıyorum ya hani.

Anladım. Sorun nedir şu an tam olarak o zaman?

Hocam 1 saat önce donunca panik yaptım. Zaten sistem servisten kontrol edilip verildi sorun yok. Ben şu uygulamadan oldugunu düşünüyorum.

Ek olarak on board Vega driverını kurmam gerekiyor mu?
Ve driverım güncel zaten.
Sürücünün güncel olduğunu belirtiyorsun zaten. Aynı şeyi niye kurup kurmaman gerektiğini soruyorsun ki?

Hocam 1 saat önce donunca panik yaptım. Zaten sistem servisten kontrol edilip verildi sorun yok. Ben şu uygulamadan oldugunu düşünüyorum.
Son zamanlarda hiçbir sorun yokken bir uygulama yüklemenle beraber donma eylemi gerçekleştiyse evet, yüksek ihtimalle ondandır. Ama kesin bir şey diyemeyiz.

Driver şu.

Bende BIOS ve AMD driver güncel ama on board Vega yüklemedim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    342,8 KB · Görüntüleme: 27
O gönderdiğin şey zaten grafik sürücüsü. Anakart üreticileri de OEM sürücü yayınlayabiliyor o şekilde. Bu OEM sürücüler bazen ek özelleştirmeler sunabilse de konunun bununla ilgili olduğunu sanmıyorum. Şu an zaten sürücünün güncel olduğunu söylüyorsun ve büyük ihtimalle bu sürücüyü de AMD'nin sitesinden güncel olarak indirdin.

Donma dediğin olay eğer çok yakın zamanda grafik sürücüsü güncellediysen olabilir. Ama belirttiğin yazılımdan kaynaklı da olabilir. Ek olarak kullandığın diskten de kaynaklı olabilir. Şu an sistemini gözlemlemeni tavsiye ederim sadece.

Şu an sorun yok hocam kesin o Hard Disk Sentinel uygulamasını silince oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…