MSI B450M Bazooka V2 RAM'ler Düşük Hızda Çalışıyor

1 hafta önce bilgisayar topladım, 1-2 eksiğim var. Bunları tamamlayınca sorun kalmayacak,

İki sorun ile karşılaştım bu süreçte:

1. sorunum RAM'lerin MHz değerleri 3200 iken RAM'lerim 1333 MHz çalışıyor, çözümünü buldum denedim ama 3000 MHz kaldığını gördüm.
2. sorunum anakartımın BIOS güncellemesinde konuda rehber olarak Technopat MSI BIOS güncellemeyi rehber aldım, lakin USB attığım dosyaların M-flash ile açtığımda USB içinde gözükmediğini görüyorum. MSI destek birimine mail atmış bulunmaktayım ama buradan daha hızlı bir dönüş alabileceğim düşünüyorum.

Sistem özelliklerim aşağıda bulunmaktadır, yardımınız için teşekkürler,
  • MSI B450M BAZOOKA V2 Anakart
  • Ryzen 5 2600
  • HyperX KHX3200C 16D4/8G
  • NVIDIA G70 Ekran Kartı

Çözüm
Bellekler çoklu kanal frekansı desteklediğinde her kanal için ayrı ayrı frekans değeri görünür. En doğru bilgiyi BIOS üzerinden alabilirsiniz. Sistem açılışında BIOS'a girip A-XMP ayarını aktif edin, profil 2'yi seçin (Genelde 3000MHz veya 3200MHz olur). Eğer profil 2'de daha düşük bir değer alırsanız profil 1'i seçin. Belleğinize uygun XMP değeri aktif olacak.

Ek olarak belirtmem gerekirse, Ryzen işlemciler saf 3000MHz bellek frekansını desteklemiyor. 2933 MHz bellek frekansına yuvarlıyor otomatik. Örneğin ben şu anda A-XMP ayarından 3000MHz profilini seçtiğim halde sistemimde 2933MHz frekansta çalışıyorlar. Aklınızda bulunsun bu bir hata değil.
Bellekler çoklu kanal frekansı desteklediğinde her kanal için ayrı ayrı frekans değeri görünür. En doğru bilgiyi BIOS üzerinden alabilirsiniz. Sistem açılışında BIOS'a girip A-XMP ayarını aktif edin, profil 2'yi seçin (Genelde 3000MHz veya 3200MHz olur). Eğer profil 2'de daha düşük bir değer alırsanız profil 1'i seçin. Belleğinize uygun XMP değeri aktif olacak.

Ek olarak belirtmem gerekirse, Ryzen işlemciler saf 3000MHz bellek frekansını desteklemiyor. 2933 MHz bellek frekansına yuvarlıyor otomatik. Örneğin ben şu anda A-XMP ayarından 3000MHz profilini seçtiğim halde sistemimde 2933MHz frekansta çalışıyorlar. Aklınızda bulunsun bu bir hata değil.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…