Enteresan olan şu ki! Her iki RAM'i de her iki slotta tek tek denedim. Ne slotta ne de RAM'lerde çalışmamazlık gibi bir durum olmadı. Fakat ikisi bir aradayken hata alıyorum. Birde şu var! Tek RAM'le çalıştırıp, daha sonra dual yapınca hata vermeden açılıyor. Lakin tekrar pc'yi açıp kapayınca dual hata veriyor. Tek'li iken ise aç kapa sorun yok.
Evet şuan bios son sürüm. Zaten birkaç gün önce güncelledim. Bilgisayarıda yeni topladım ve ilk günden beri, yaklaşık 12-13 gündür böyle. Malesef ilgilenmeye zamanım olmadı. O yüzden aldığım yerin 1 haftalık kayısız şartsız değişim şartının dışına çıktım. Arızalı olduğunu düşündüğüm parça artık direk teknik servise gidecek ki! bu genelde uzun süren bir süreç.
Memtest ile dual sorunsuz çalıştığı zaman test ettim ve sorun vermedi. Birde dediğiniz gibi tek tek deneyeceğim.
Bu arada BIOS'ta birşey fark ettim. RAM'ler tektek auto 2400 MHz'de çalışırken dual 2133 mhz'de çalışıyordu. Az önce tekrar Dual Auto yaptığımda 2400mhz oldu. Ayrıca Dual'de sürekli bir firefox çökmesi yaşıyorum. Dip not olarak bunu da belirteyim.
Recep bey tek tek denedim, biri hata vermedi ama diğeri şu hatayı verdi;
"Bellek kilitleme başarısız oldu (diğer uygulamalar / çekirdekler tarafından ayrılabilir) "
"Memory locking failed (might be reserved by other apps/kernel)"
Sanırım bu RAM'lerden birinin arızalı olduğunu gösteriyor.