Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evet aynen öyle oldu : ) ve yine aynı ram den hata aldım. Muhtemelen sorun "Ram" ama yarın güvendiğim bir bilgisayarcıya gidip genel sistem kontrol yaptırmayı planlıyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.
Tekrar merhaba,
Sorunu çözmüş olduğumu düşünüyorum. Nasıl olduğunu anlatayım, belki birilerine faydam dokunur.
Öncelikle pc'yi bilgisayarcıya verdim. Bir 10 gün kadar orada yattıktan sonra gidip pc'yi geri aldım. Çıkarabildikleri tek sonuç cpu'nun çok ısındığıydı, ancak bu tamamen yanlış bir kanıydı.Çünkü ryzen master yerine güncel olmayan başka bir programla kontrol ettikleri için boştayken 26 derece olan cpu'yu 105 derecede gördüler. Teknik olarakta pek mümkün değil, zira 95 derecede cpu; hop noluyoruz der? : ) Ayrıca ellerinde fazla ram ve mobo olmadığı için farklı kombinasyonlar da deneyip, arızalı parça tesbiti yapamamışlar! Yani 10 gün çöpe gitti. Son bir umutla eve geldim, artık aldığım mağazaya "gpu" hariç götürecekken son kez bios'a girip ram ayarlarına küçük bir müdahalede bulundum. "memory try it" yazan yerde ki saat ve zamanlama ayarlarında elle bir değişiklikte bulundum. Ekte gördüğünüz şekilde ayarları değiştirdim. Yaklaşık 3 gündür artık mavi ölüm ekranı gelmiyor. Bundan sonra ki aşamada mavi ölüm ekranı alırsam mutlaka bilgilendiririm.