MSI B450M Pro anakartında CPU LED ışığı yanıyor

Dreads

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Xpg cl16 tek slot 3200mhz 16GB RAM
SSD veya HDD modeli
480GB SSD 1 TB harddisk
Ekran kartı
Palit Rtx 3060
Anakart
Msi B450M Pro
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar anakartım 2. el rtz 3060 ve R5 5600 var işlemcim vs daha bugün geldi. Anakartı 2. el almıştım ilk kez taktım sisteme. Eski sistemi çıkarıp, tüm kablolar doğru ışıklar yanıyor fanlar dönüyor fakat no cable connected diyor ve ekran gelmiyor. Anakartta CPU LED ışığı yanıyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın dediği gibi anakarta BIOS güncellemesi gerekiyor olabilir. Soğutucu düzgün bağlanmadığında da bazen verebiliyor. CPU doğru takamamışsanız sebep o da olabilir. CPU'da eğer pinlerde eğilme yoksa kendisinde sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü kolay bozulabilen bir parça değil.

BIOS güncel olmayabilir eski bir işlemci ile denenmesi gerekir.

Bende BIOS güncellemesinden şüpheleniyorum fakat elimde eski bir işlemci yok mecbur bilgisayarcıya gotüreceğim galiba.

Arkadaşın dediği gibi anakarta BIOS güncellemesi gerekiyor olabilir. Soğutucu düzgün bağlanmadığında da bazen verebiliyor. CPU doğru takamamışsanız sebep o da olabilir. CPU'da eğer pinlerde eğilme yoksa kendisinde sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü kolay bozulabilen bir parça değil.

BIOS güncellemesi sorun olabilir soğutucu fani dönüyor sorun yok işlemcide daha 0 pinlerde en son eğilme yoktu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı