MSI B450M PRO M.2 Max-EZ Debug

metorik

Decapat
Ryzen 5 3600
MSI B450M PRO M.2 Max
G.Skill 16 GB (2x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RAM

2.RAM slotuna RAM takınca EZ Debug ışığı beyaz yanıyor ve PC açılmıyor. RAM'leri tek tek ilk slota taktım PC sorunsuz açıldı ama tek tek veya Dual 2. Slota RAM takınca EZ Debug ışığı yanıyor ve PC açılmıyor. Servispointe götürdüm durumu anlattıp iade istediğimi belirttim ama inceledikten sonra anakartta bir sorun yok dediler

Çözüm yolu bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet.xmp açıkken sadece tek rem le çalışıyor ve saçma ötesi çalışan ram slotu değişebiliyor.xmp kapalıyken sorun yok

xmp ile biçok kişi sorun yaşıyomuş keşke araştırsaydım.msi ın ram support list ini okuyup geçtim.çözüm için baya bi nete baktım benzer sorun x300lü bi anakart modelinde de yaşanmış.sadece msi deyil bi çok marka anakartta.amd veya bios update yada önceki sürüme dönmekle sorunu çözmüşler.ram voltajını arttırıpta sorunu çözdüm diyen yabancı bi elemanada rastladım.ram leri değiştirsem işe yarar mı diye araştırdım ama işe yarasa saçma olurdu

ben şimdilik bi çözüm bulamadım.ramlar şuan 2100mhz de çalışıyor. (coolermaster 700w lite psu kullanıyorum). yardımın için saol

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı