MSI B450M Pro- M.2 Max sistem toplama

D4CRAM

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 (ID-Cooling Frostflow X 120)
Zotac Gaming GeForce RTX 2060 6GB
MSI MAG B550M Mortar
Patriot Viper Steel 2x8 GB 3000 MHz CL 16 DDR4 Ram
Silicon Power P34A80 SSD 1 TB
Gigabyte GP-P1000GM 1000W Power
Aerocool Trinity Mini V2
Şöyle ki miningden dolayı.
Elimde Gigabyte 1000W Power ve RX580 var.

Bunlara ek olarak.
Amdr Ryzen 5 3600 veya R5 5500.
MSI B450M Pro- M.2 Max.
Dark diaomond Pro kasa.
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3600 MHz.

Depolama olarak ikisinden birini düşünüyorum.

Sizce burada bir abeslik var mı? Ve hangi işlemci alınmalı sizce?
Ekran kartı darboğaz falan yapar mı işlemciye?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmaz ancak bütçeniz nedir? Bütçeye göre belki daha iyi bir sistem toplanabilir.

Yapmaz ancak bütçeniz nedir? Bütçeye göre belki daha iyi bir sistem toplanabilir.

Hocam bütçe biraz karışık olabilecek en ucuza toplamaya çalışıyorum ve şu sıra aklımı karıştıran tek şey var anakartda overclock desteği ne işe yarar.

Hocam bütçe biraz karışık olabilecek en ucuza toplamaya çalışıyorum ve şu sıra aklımı karıştıran tek şey var anakartda overclock desteği ne işe yarar.
Overclock ile normalde işlemcinizin çıkamayacağı hızları alabilirsiniz ancak sizin alacağınız anakart overclock için çok iyi değildir. Ayrıca işlemci olarak 5600 ve RAM'i 2x8 yapmanızı öneririm.

İlk etapta 1x8 yapacağım bütçem yüzünden sonra aynısından alırım 2X yaparım.

İşlemci olarak belki 5600 daha iyidir ama hocam bütçemi aslında yoktan var ettim diyebilirim.
Overclock ile normalde işlemcinizin çıkamayacağı hızları alabilirsiniz ancak sizin alacağınız anakart overclock için çok iyi değildir. Ayrıca işlemci olarak 5600 ve RAM'i 2x8 yapmanızı öneririm.

İşlemciye OC yapmak için anakartın OC desteklemesi şart yani doğru mu anladım?

İşlemciye OC yapmak için anakartın OC desteklemesi şart yani doğru mu anladım?
AMD işlemcilerde B ve X serisi anakartlarda OC yapabilirsiniz fakat bu anakart giriş seviyesi bir B450 olduğu için hem overclock ile ısınacaktır, hem de uzun vadede sorun çıkarabilir. Overclock için en azından soğutma bloğu bulunan bir anakart bakılmalı.

Peki sizce overclock oyun performansını ne kadar etkiler?
Veya ben idarelik olarak o anakartı alsam sonrasında overclok a girişmek için daha premium bir kart alsam değiştirince ne gibi sorunlar yaşarım?

Veya ben idarelik olarak o anakartı alsam sonrasında overclok a girişmek için daha premium bir kart alsam değiştirince ne gibi sorunlar yaşarım?
Eğer işlemci odaklı oyunlar oynuyorsanız etkisi görülür. Anakartı sonradan değiştirmek bir problem yaratmaz, uyumlu anakart aldığınız sürece.

Eğer işlemci odaklı oyunlar oynuyorsanız etkisi görülür. Anakartı sonradan değiştirmek bir problem yaratmaz, uyumlu anakart aldığınız sürece.

Peki çok teşekkür ederim bütüm sorularımı tek başınıza sırtladınız.

Son bir sorum hocam sizi çok darladım ama.
Anakartın işlemci mimarisi AMD zen2.
R5 5500 ise AMD zen 3 bu anakart işlemci birlikte çalışır mı?
@D4CRAM @egeoz316

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…