MSI B450M Pro-M2 Sistem Kablo Bağlantıları Nasıl Yapılır?

İlk önce mavi ile işaretlediğiniz kabloyu yani USB 3.0 kablosunu anakartın üzerindeki USB 3.0 yerine takacaksanız büyük bir yer kolaylıkla bulursunuz.
Sarı işaretlediğinizi 1 ya da 2 farketmez istediğinize takın.
Mor kabloyu bu işaretlediğim yere takıcaksınız Screenshot
Yeşil kabloyu bende anlamadım sanırım fan kablosu sys_fan1 portuna takılabiliyorsa takın
Geldik karmaşık görüken ama çok basit olan power kablolarına:Bu videoyu 17.30 tan itaberen izlerseniz sorunsuz takabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Hocam hepsini yaptım. Yeşil işaretlediğim de fan kablosuymuş. Ama bi sorunum var. Şimdi kasada önde 3 arkada 1 tane fan var ama anakartta sys_fan1 yeri bir tane tek var 2.si yol. Ve bunların ucu ona uymuyor. Onların hepsini muhtemelen aşağıda fotosunu attığım kutuya sonra o kabloyu da sys_fan1’e bağlamam gerekiyor galiba. Ama kutuyla gelen kablonun ucu sys_fan1 ile uyumlu değil. Elimde de başka kablo kalmadı. Bu kadar kablo yollamışlar. Ben ne yapacağım şimdi?

Fan kontrolcünün kablosunu atarmısınız uyumlu olması lazım.

Fan kontrolcünün kablosunu atarmısınız uyumlu olması lazım.
Hocam kontrolcüye uzattığım küçük kısmı tam da oraya uyumlu. Denedim sys_fan1’e uyumlu değil. Diğer ucu ise büyük uçlu zaten. Acaba PSU’ya mı bağlayacağım? İnternetten baktım da molex uçlu dedikleri gibiydi yanlış hatırlamıyosam. Eve geçince atarım uçlarının fotoğrafını.

Hocam eski fotoğraflardan bunu buldum. Sarıyla işaretlediğim uç kontrolcüde sarıyla işaretlediğim POWER yazısına uyumlu. Diğer uç hem önlü hem arkalı bi uç. Onun zaten kontrolcüye uyan hiçbir deliği yok.
Evet PSU ya bağlanabilir doğru.
sys_fan1 boş kalsa sıkıntı olur mu? Bir de PSU’dan bu molex uçları çok vardı. Hangisini kullandığımın bir önemi yok değil mi? Bir de bunun ucu arkalı önlü. Arkasına da bir şey daha bağlayacak mıyız?

Boş kalsın sıkıntı olmaz PSU dan gelen dişi Fan kontrolcüdeki erkek olması birbirine bağlayın.Farketmez istediğiniz birine takın.

Sorununuz çözüldüyse ne mutlu bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…