MSI B450M PRO-M2 V2 ve Sata SSD/HDD + M.2 NVMe Uyumu

Elohim

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba. MSI B450M PRO-M2 V2 anakartım ve aşağıdaki depolama birimlerim mevcut.

Bağlı: ADATA XPG SX8200 Pro 1TB 3D NAND NVMe
Bağlı değil: Samsung EVO 250GB 860 SATA 3.0
Bağlı değil: Toshiba 1TB P300 SATA 3.0 7200 RPM

Bağlı olmayan 2 birimi bağladığımda bilgisayarım görmedi. Disk yöneticisinde ve BIOS ekranında da görünmüyor.
SATA1-2 yerine SATA3-4'e taktım, yine görünmedi. Sanıyorum M.2 NVMe takılıyken SATA portlarının kullanılamaması gibi bir durum varmış bazı anakartlarda.
Ben bu bilgiye ulaşamadım bir türlü. Anakartım birlikte kullanımlarını destekliyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Sizin anakartınızda böyle bir durum yok. Olsaydı kullanma kılavuzunda bunu özellikle belirten bir uyarı olurdu. Sizin modelinizde böyle bir uyarı yok. Zaten bütün portları denemişsiniz. O dediğiniz durum genelde 6 SATA portu olan anakartlarda gerçekleşiyor.

Sizin anakartınızda böyle bir durum yok. Olsaydı kullanma kılavuzunda bunu özellikle belirten bir uyarı olurdu. Sizin modelinizde böyle bir uyarı yok. Zaten bütün portları denemişsiniz. O dediğiniz durum genelde 6 SATA portu olan anakartlarda gerçekleşiyor.
Ne demek istediğinizi anlamadım. Böyle bir uyarı yok ne demek? SSD + M.2 bir arada desteklemiyor mu demek istiyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı