Çözüldü MSI B450M-PRO Max birden Fazla Fan Bağlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MVCROS

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, anakartımda 1 adet CPU fanı için ayrılmış port, 1 adet de kasa fanı için ayrılmış port var ama bende 4 adet kasa fanı var. Fan kabloları ise hem kasadaki port ile uyumlu bir ucu var hem de türünü bilmediğim bir uç var, sanırım Molex hem dişi hem erkek ikisi bir arada. Ben çoklayıcı almadan bir fanı sadece port ile taksam ve diğerlerini de türünü bilmediğim uç ile taktığım fan'a bağlasam hepsi çalışır mı? Teşekkürler

Anakartı bilgisayarı toplayana dek tanımazdım kablo bağlantılarını bilmezdim, bundan dolayı şunu da belirteyim. CPU fan portu dışında birden çok fan girişi var mı bilmiyorum bir tane görebildim uzun uzun baktım ama bulamadım.

Anakartım MSI B450M-PRO Max.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam dediğim şekilde olmuyor mu yani ?
Molex ucu varsa güç kaynağından çıkan molex çıkışına baglayabilirsiniz ama fanları kontrol edemediğiniz için molex ten de yüksek voltaj geleceği için damlar yüksek RPM de dönecektir ve ister istemez fazla ses olacaktır. Test edin ses rahatsız ederse yukarıdaki attığım parça üzerinden fanlari kontrol edebiliyorsunuz.
Aynı anakarta sahibim ve bunu kullanıyorum;

Molex ucu varsa güç kaynağından çıkan molex çıkışına baglayabilirsiniz ama fanları kontrol edemediğiniz için molex ten de yüksek voltaj geleceği için damlar yüksek RPM de dönecektir ve ister istemez fazla ses olacaktır. Test edin ses rahatsız ederse yukarıdaki attığım parça üzerinden fanlari kontrol edebiliyorsunuz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…