MSI B450M Pro VDH 1 ve 2. slotlara RAM'lerden birini takınca sistem açılmadı

Makaleler
1
2 hafta önce gigabtye B450M S2H anakartım elime ulaştı ve 2x8 XPG Gammix D30 RAM'lerimi taktım Windows'u kurdum ve görev yöneticisinde 16 GB RAM, kullanılabilir 8 GB olarak gözüküyordu ve RAM'lerin 1 tanesini 1. slota taktıktan sonra PC açılmıyordu sonra sorunu anakartta gördüm ve iade ettim.

2 hafta sonra yani bugün MSI B450M Pro VDH Max anakartım elime ulaştı bu anakartta 4 slot RAM girişi bulunuyor ve 1 ve 2. slotlara RAM'lerimden herhangi birini tekrar taktığımda yine aynı sorun oldu. Sistem açılmadı ancak 2 ve 4 1 ve 3 slotlarına taktığımda sistem açıldı ama görev yöneticisinde durum 16 GB RAM, kullanılabilir 8 GB sorun nerede bu neden oluyor ben çok şanssız bir insan mıyım?

Sistem;

Ryzen 5 1600 AF.

MSI B450M Pro VDH Max.

XPG Gammix D30 2X8.

GT 730 4 GB.

SanDisk Ultra 250 GB M.2

Corsair cv550.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk öncelikle RAM'leri anakart kitapçığında nasıl belirtiliyorsa ona göre takman gerek. Öyle 1-2-3-4 sırasıyla takamazsın.

Anakartında kırmızıyla işaretlediğim slotlarda RAM olmalı.

1629755840501.png

İlk öncelikle RAM'leri anakart kitapçığında nasıl belirtiliyorsa ona göre takman gerek. Öyle 1-2-3-4 sırasıyla takamazsın.

Anakartında kırmızıyla işaretlediğim slotlarda RAM olmalı.

Eki Görüntüle 1146756

Merhaba hocam yardım etmeye çalışmanız çok güzel fakat bunu daha önce çoğu sefer denedim denediğimi ve sonuçlarını da yazmıştım halbuki konuma

Sanırım ben büyük şansıma teknoloji dünyasında daha önce hiç yaşanmamış bir soruna denk geldim sistemi satıp da kurtulmayı pilanlıyorum.

Merhaba hocam yardım etmeye çalışmanız çok güzel fakat bunu daha önce çoğu sefer denedim denediğimi ve sonuçlarını da yazmıştım konuma.

Sanırım ben büyük şansıma teknoloji dünyasında daha önce hiç yaşanmamış bir soruna denk geldim sistemi satıp da kurtulmayı planlıyorum.
Hocam soğutucunun vidalarını çok sıktıysanız bu da bir etken olabilir. Soğutucunuzun vidalarını çok sıktıysanız birazcık gevşetip tekrar deneyin.

Eğer yine düzelmezse BIOS güncellemeyi deneyebilirsin.

Hocam soğutucunun vidalarını çok sıktıysanız bu da bir etken olabilir. Soğutucunuzun vidalarını çok sıktıysanız birazcık gevşetip tekrar deneyin.
Soğutucunun vidalarını bile sıkmadan direk üstüne bırakarak da denedim
sonuç aynı oldu

Sizce son çare ramleri iade edip Dual kit ramler ile denemeli miyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı