MSI B450M Pro-VDH Max vs MSI Pro B550M-P

ZeniX232

Centipat
Daha fazla  
İki anakartı da aynı fiyata buldum. B450M Pro-VDH Max'ı internetten sipariş vereceğim. Alırsam MSI Pro B550M-P Gen 3'ü bir yerden gidip alacağım ama açılmamış kutu olarak alacağım, garantisi de var, biraz kısalmış olsa da. Siz olsanız hangisini alırdınız? Ryzen 5 5600 kullanacağım, kule tipi soğutucu ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ben olsaydım MSI Pro B550M-P anakartını tercih ederdim. Uzun vadede daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

B550 yonga seti, gelecekte Ryzen 5000 serisi ve üstü işlemcilerle daha iyi uyumluluk sağlar. PCI-e 4.0 desteği sayesinde daha hızlı NVMe SSD'ler ve yeni nesil ekran kartları ile uyumlu çalışır.

Kutusunun açılmamış olması ve garantisinin devam ediyor olması da avantaj.

MSI B450M Pro-VDH Max anakartı PCI-e 4.0 desteği yok ve ekstra BIOS ayarları, güncellemeleri gerektirebilir. Daha eski nesil işlemciler için daha uyumlu.

B550'ninde PCI-e 4 desteği yok o yüzden sevilen bir B550 değil bence çok bilmiyorsunuz biliyorsanız yardımcı olun ayrıca B450M VDH Pro Max'te Ryzen 5000 serisi ve 3000 serisine Update gerektirmiyor BIOS'ta.

B550'ninde PCI-e 4 desteği yok o yüzden sevilen bir B550 değil bence çok bilmiyorsunuz biliyorsanız yardımcı olun ayrıca B450M VDH Pro Max'te Ryzen 5000 serisi ve 3000 serisine Update gerektirmiyor BIOS'ta.

Özür dilerim, kendiminde eskiden kullandığımı varsayarak B550 yonga setini baz aldım. Gen 3 etiketi gözümden kaçmış. Yine de tercihim halen yeni bir yonga setini kullanmanızdan yana. Gelecek teknolojisine ne kadar yakın olursanız o kadar iyi olacaktır. Daha yüksek RAM desteği, fazladan M.2 yuvası, fazladan USB portlar. Bunlar gayet yeterli sebepler.

Bu arada B550 yonga setleri PCI-e 4.0 ile piyasaya sürüldü, bilmediğimden değil. Gözümden kaçmış. Bu kadar iyi biliyor ve eminseniz konu açmanıza gerek yok. İyi günler dilerim.

Emin değilim sormamın sebebi zaten B550M p gen 3 de PCI-e 4 olmamasıydı peki siz B450 Tomahawk II mı tercih ederdiniz B450M Pro VDH Max mı?

Emin değilim sormamın sebebi zaten B550M p gen 3 de PCI-e 4 olmamasıydı peki siz B450 Tomahawk II mı tercih ederdiniz B450M Pro VDH Max mı?

PCI-e 4.0 desteği bulunmaması sebebiyle sevilmemesi ve beğenilmemesinden ötürü kafanızın karışmasını anlıyorum ancak karşılaştırma yaptığınız hiçbir anakartta bu desteğin bulunmadığını hatırlatmamda fayda var. O yüzden tekrar söylediğim gibi tercihiniz yeni yonga seti olmalı.

Tomahawk II 4000 MHz desteği haricinde karşılaştırmaya göre pek bir olayı yok. CrossFire özelliği var fakat 2 ekran kartı takacağınızı sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla daha pahalı. O yüzden ben tercih etmezdim. Ayrıca ATX bir anakart. Kasanızın büyüklüğünü de hesaba katınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı