MSI B450M PRO VDH Plus BIOS'ta Donma

emirdargit

Hectopat
Selamlar herkese. Yaklaşık 1 hafta önce Ryzen 5 3600 ve MSI B450M PRO VDH Plus anakart aldım vatanbilgisayar BIOS Update'ini yaptı. Bugün ise G.Skill 8 GB DDR4 3200 MHz RAM satın aldım. Sistemi kurdum. İşletim sistemini kurduktan sonra ise RAM frekansını 3200'e ayarlamak için BIOS'a girdim ve ekran donup kaldı. Tekrar girdim Advanced bölümüne girince BIOS Çince oldu ve yine dondu. BIOS'ta hiçbir şekilde işlem yapamıyorum.

Dosya Ekleri

• 74381424_2665742516973664_6259890292476870656_n.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkar, 30 dk bekle. BIOS'u sıfırlamayı dene. Daha sonra sen güncellersin BIOS'u.

Biosu sıfırlarsam güncelleyemem çünkü 3. Nesil bi işlemci bu tekrar güncelleme yapmak için 1. Veya 2. Nesil bi işlemciye ihtiyaç duyarım
kimse yok mu yardımcı olabilecek ?

bir şekilde biosta zoruna zoruna kaydettim profil 1'e cmd de 3200 yazıyo ama cpu z ve aida da 1600 gösteriyor

Son düzenleme:
Değerleriniz de hiç bir problem yok. CPU-Z, frekansın yarısını baz alıyor. 1600x2 = 3200 MHz olarak çalışmakta.

Yukarıdaki üye doğru söylemiş. Bilgisayarın kullanımında herhangi bir sorun yoksa kullanmaya gönül rahatlığıyla devam edebilirsin.

Dostum , öncelikle selam . Seni görünce biraz mutlu oldum açıkçası . Bu sorunu yaşayan tek kişinin ben olduğumu düşünüyorum . Bende aynı sorundan müzdaripim . Aklıma gelen her şeyi denedim . Bios sıfırlama ve her bir bios sürümünü deneme gibi ... Fakat çaresi yok . Bende güç bela xmp'i ayarladım ve bu şekilde kullanıyorum . Açıkçası ben sorunumun donanımsal olduğunu düşünüyordum . Fakat sen sistemi vatanda kurdurmuşsun . Kolay kolay zarar vereceklerini sanmıyorum anakarta . Demek ki yazılımsal bir hata var . Birebir aynı olması ayrı bir gülünç durum ... Yardım bulabilirsen bende faydalanmak isterim .

sorunu çözdüm monitör yerine televizyon kullandığımdan bios sapıtıyordu monitör aldım ve şu an rahat rahat gezebiliyorum biosta ilginiz için teşekkür ederim

hayatımda ilk kez bir pc de 2 hafta oluyor sorun çözemiyorum.. aynı sorun bendede var. odamdaki tv de biosa hiç girmiyor.. es geçiyor.. salonda logo screen geliyor biosa giriyorum çince ve donuk... vga monitörde denemediğim dönüştürücü yok.. sonuç mu sinyal yok...
sorunu çözdüm monitör yerine televizyon kullandığımdan bios sapıtıyordu monitör aldım ve şu an rahat rahat gezebiliyorum biosta ilginiz için teşekkür ederim
monitör önerisi acil hangisini alacağız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…