MSI B450M PRO-VDH Plus onboard görüntü veriyor mu?

Emir Tali

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Çevre Mühendisi
Herkese merhaba. Konu başlığında da belirttiğim ana karta sahibim. Bu anakart ekran kartı olmadan HDMI ile görüntü veriyor mu? Bu soruyu sormamın sebebi, bilgisayarım açılıyor, fanlar çalışıyor, ışıklar yanıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. 2 farklı ekran ve 2 farklı HDMI kablo denedim ancak hiçbirinde görüntü yok. BIOS yazıları bile çıkmıyor.

Sistemdeki parçalar:
Anakart: MSI B450M PRO-VDH Plus.
İşilemci: AMD Ryzen 5 2600X.
RAM: 2 X 8 GB DDR4 3200 MHz.
Ekran kartı: MSI RX590 Armor 8 GB.
SSD: Samsung 500 GB SATA 3.0.
Güç: Xigmatek 600W 80 Plus.

Amacım sorunun hangi parçadan kaynaklandığını bulmak, ona göre parçayı garantisine göndereceğim. Ekran kartını çıkarıp onboard görüntü almayı denedim, görüntü yine gelmedi. RAM'leri tek tek çıkarıp tek tek denedim, görüntü gelmedi. BIOS pilini çıkarıp taktım görüntü gelmedi.

Bu sebeple anakartın onboard görüntü verip vermediğini bilirsem ona göre sorunun hangi parçada olacağı daha aşikar olacak. Konuyla alakalı bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız, işlemcide görüntü çipi olmadığından görüntü vermez. Anakartınızın üzerinde hata ışıkları vardır. O ışıkları arayınız. Monitörünüzü doğrudan ekran kartına bağladığınızdan emin misiniz?

Direkt ekran kartına bağlamıştım ancak görüntü alamıyordum. Anakart üzerinde arkadaşımın olan başka bir ekran kartı denedim ve çalıştı. Benim ekran kartımı da onun anakartında denedik, benim ekran kartım da onun anakartında çalıştı. Sonradan farkettik ki hdmi kablosu yerine tam girmemiş ve temazsızlık yapmış. Sizleri yorduğum için kusuruma bakmayın. 2 gündür uğraşıyordum o yüzden artık yazmam gerektiğini düşündüm. Bu kadar basit bir sorundan kaynaklandığını bilseydim yazmazdım. İlginiz için teşekkür ederim.
İşlemcinizde dahili bir GPU yok. Anakart destekliyor. Başka bir işlemci ile görüntü alabilirsiniz.
Size de teşekkür ederim ilginiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…