MSI B450M PRO-VDH sistemde XMP açıkken Windows açılmıyor

ironaddict

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2018
Mesajlar
15
Sistem şu şekilde:
MSI B450M PRO-VDH 2133mhz-3466mhz(OC) AM4 mATX Anakart
AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4 12nm İşlemci
2x G.Skill 4GB RipjawsV 3200mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3200C16S-4GVKB)

BIOS en son sürüm ile güncel durumda. XMP açarak Profil 1'e yani 2933 MHz'e aldığımda Windows açılıyor fakat 10-15 dk. sonra mavi ekran üzerinde "Kurtarma: Windows Düzgün Yüklenmemiş Gibi Görünüyor." diyerek PC yeniden açılıyor, stabil bir şekilde çalışmıyor. Profil 2'ye yani 3200 MHz'e aldığımda ise aynı hatayı Windows açılacakken veriyor, yeniden başlatıp tekrar tekrar veriyor kısacası Windows'a erişemiyorum. Windows'u 2 sefer temiz bir şekilde kurdum. HDD ve SSD'de bir sorun yok. Ayrıyetten bütün Windows güncellemelerim, Chipset vb driverlarım güncel. XMP'yi kapatıp 2133 MHz'de kullandığımda ise sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Bu hatayı gidermenin ve RAM'leri 3200 MHz'de kullanabilmemin bir yolu var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba az önce GSKill kendi sitesinden baktım, uyumlu bellekler listesine, yazdığın ürün kodu AMD ile uyumlu bellekler listesinde yok maalesef

G.SKILL - RAM Configurator

Ekleme: Eğer imkanın varsa bu belleği verip listede yer alan uyumlu belleklerden birini almanı öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı