MSI B450M PRO-VDH UEFI desteği

MuaGGy

Kilopat
Arkadaşlar sistemin anakartı MSI B450M PRO VDH. Bu anakartın UEFI desteği var mıdır? Varsa Rufus programı ile Windows 10 UEFI kurulumu yapmak için hangi ayarlarda olmalı, MBR mı, GPT mi ya da hedef sistem ayarları ne olmalıdır? Sonuçta ilk defa toplayacağım bir sisteme işletim sistemi kuracağım, bu konuyu sorayım dedim.

Bir de ben UEFI olmayan, yani normal Windows 10 kurulumu yaparsam ne gibi farklar olur, onu da merak ediyorum.

Son olarak bu anakarta Ryzen 2200G işlemci takarsam BIOS güncellemesi ister mi? MSI B350M PRO'da böyle bir durum varmış, B450M'de BIOS güncellemesi gerekli midir, bilgisi olan yazarsa memnun olurum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet var. 2011'den beri çıkan anakartların neredeyse hepsine, ki artık hepsinde UEFI desteği var.

Normal Windows 10 kurulumu diye bir şey yoktur. UEFI Windows 10 zaten olması gereken kurulumdur. Eski düzen bir Windows 10 kurarsanız, sisteminiz UEFI ile tam uyumlu çalışmaz. Bir sorun olmaz ama tavsiye de edilmez.

Ryzen 2200G için BIOS güncellemenize gerek yok. Anakart halihazırda Ryzen 2200G'den sonra çıktı zaten.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı