RecSpeed
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- 3600mhz CL16
- İşlemci
- Ryzen 7 5800x
Merhaba, yaklaşık 4 senedir B450M anakartları kullanıyorum, en son B450M S2H ve Ryzen 5 3600'den R7 5800X MSI B450M-A Pro Max'e geçmiştim, hayatımın en büyük yanlışını bu anakartı almakla yapmışım, MSI'a olan güvenim yerle bir oldu B450M serisindeki en pahalı anakarttı o zamanlar, neyse undervolt falan her şeyi adımına kadar öğrendim bu işlemci ve anakart sayesinde, en son VRM'ler yükte bayıldığı için (throttling) işlemci 70 dereceyi geçmeden tabii, ben de çözümü mini fan alıp VRM'lerin üstüne koymakla buldum heatshink + mini fan, tam sorunu çözdüm derken bu sefer de 105W işlemcinin aslında buna çok ağır geldiğini fark ettim, MHz kısıyorum 4.000 getiriyorum streste zaten bir şey yok VRM heatshinkle çözdüm onu, ama bir program var o programı açınca işlemci bayılıyor direkt frekans kısmadan ısı 50 dereceyken PC'yi kapatıyor. PC açılınca tekrar kapanıyor bazen, Corsair 550W PSU var ama RAM, işlemci, GPU, CPU yüke sokunca kapanmıyor yani PSU'dan değil, sorun bu lanet B450M-A Pro Max'te voltajıda düzgün vermiyor undervolt olmasa PC alev alacak, Lian Li galahad 360 ve Liquid metal ile, her neyse 4.099, 00 TL'ye Hepsiburada'dan MSI-B550-A Pro sipariş verdim, evet aklım Gigabyte B550 Gaming X V2 deydi ama onunda VRM soğutması kötü yükte, istemeyerek yine F/P olarak MSI aldım, şu an daha kargoya verilmedi kullanıp da sorun yaşayan varsa direkt iptal etmeyi düşünüyorum, tekrar tecrübe etmek istemiyorum sorunlu bir anakartı.
R7 5800X.
RX 6700XT Sapphire Nitro+ (kasaya zor sığıyor hatta sığmıyor bile)
Lian Li galahad 360.
B450M-A Pro Max.
Corsair 550W PSU.
32 GB RAM.
Corsair Spec Delta RGB kasa (tasarımı çok beğendiğim için yükseltmediğim tek bileşen 4 senedir, evet çok kötü bir model bu sistem için)
Kasa zaten küçük bir de ekran kartıyla hava akışını ikiye bölüyorum, soğutucuda 3 fanlı üste sığmadığı için ön panelde kullanıyorum havayı içeri alıyor, üstteki fanlarda içerdeki havayı dışarı atacak şekilde. GPU ve CPU metal likit kullanıyorum.
R7 5800X.
RX 6700XT Sapphire Nitro+ (kasaya zor sığıyor hatta sığmıyor bile)
Lian Li galahad 360.
B450M-A Pro Max.
Corsair 550W PSU.
32 GB RAM.
Corsair Spec Delta RGB kasa (tasarımı çok beğendiğim için yükseltmediğim tek bileşen 4 senedir, evet çok kötü bir model bu sistem için)
Kasa zaten küçük bir de ekran kartıyla hava akışını ikiye bölüyorum, soğutucuda 3 fanlı üste sığmadığı için ön panelde kullanıyorum havayı içeri alıyor, üstteki fanlarda içerdeki havayı dışarı atacak şekilde. GPU ve CPU metal likit kullanıyorum.