MSI B550-A Pro vs MSI MPG X570 Gaming Plus

Bütçe
2500
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Kamu
RAM
Corsair 4x8 GB 3000 MHz
İşlemci
Ryzen 5 5600
Şu anda kullanmış olduğum anakartım MSI B450 Gaming Plus Max modeli. Bir üst seviyeye geçmek istiyorum. Ekran kartım RTX 3050 olacak. Bu iki anakart modeli arasında kaldım. Aralarında bir fark var mıdır? Kullananlar varsa ve yorumda bulunurlarsa sevinirim. Ayrıca bunlar haricinde önerebileceğiniz 2 adet M.2 slotu ve 4 RAM slotu olan ATX anakart varsa, önerilerinize açığım. Bütçem 2500 yazdım ama biraz daha yukarıya çıkabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
B550 A-Pro'da bulunan VRM'ler çok daha kaliteli. İleri seviyede overclock düşünüyorsanız rahatlıkla yapabilirsiniz Ryzen 5 5600 ile.

X570 Gaming Plus ise X570 anakartların giriş, belki ucundan orta seviyesi diyebileceğimiz bir anakart.

X570 Gaming Plus ile de overclock yapabilirsiniz tabii ki, sadece VRM'leri daha zayıf B550'ye oranla. X570 serisinin zayıf bir anakartı diyebiliriz VRM konusunda.

Ses yongası olarak B550'de Realtek ALC892/ALC897, X570 Gaming Plus'ta ise Realtek ALC1220 var. Yani kullanacağınız kulaklık üst seviye bir modelse, X570 Gaming Plus bu kulaklığı çok daha rahat besleyecektir.

Burada önemli olan ihtiyaç. B450 Gaming Plus gibi gayet yeterli bir anakarttan B550 veya X570 anakarta geçme sebebiniz nedir? Güncel olsun, iyisi olsun diye düşündünüz sanırım. Olabilir tabii, bütçeniz varsa geçebilirsiniz. B550 A-Pro öneririm ama dediğim gibi, ihtiyaçlarınız önemli.

Anakart yükseltmektense o parayı ekran kartına ekle daha güzel model al. RTX 3050 pek F/P değil. Anakart yükseltmenin sana performans yani FPS açısından hiçbir etkisi olmayacak. O yüzden ben olsam B550-A Pro al geç derim illaki değiştireceğim diyorsan. Güzel anakarttır R5 5600le güzel gider ama eğer başka bir sebepten istemiyorsan B450 kalsın derim.

Sağolasın yorumun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…