MSI B550 Gaming Plus için BIOS önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. BIOS'umu AGESA 1.2.0.5 sürümüne güncelledim. Ve güncelledikten sonra bu sürümde hatalar olabildiğini öğrendim. Şu ana kadar yeniden başlatırken olay görüntüleyicisinde çıkan hata dışında bir sorun görmedim. Ama işimi garantiye alıp AGESA 1.2.0.3C sürümüne dönmek istiyorum. Fakat MSI'ın sitesinde AGESA 1.2.0.3b sürümü var. Bu ikisi arasında bir fark var mı?
Ayrıca 1.2.0.3b beta sürüm BIOS mu?
Sanırım 1.2.0.3 sürümlerindede USB port sorunu varmış. Sizce ne yapmalıyım 1.2.0.2 ye falan mı güncelleyeyim yoksa en son sürüm 1.2.0.6b ye mi?

Son düzenleme:
En stabil AGESA 1.2.0.5 patch C diye hatırlıyorum, kendi anakartımın BIOS'unu güncellemedim o yüzden.

1.2.0.3b beta değil bir sürüm, beta BIOS olsa özellikle belirtilir beta olduğu.

En stabil AGESA 1.2.0.5 patch C diye hatırlıyorum, kendi anakartımın BIOS'unu güncellemedim o yüzden.

1.2.0.3b beta değil bir sürüm, beta BIOS olsa özellikle belirtilir beta olduğu.
1.2.0.5 patch c diye belirtilen bir BIOS yok MSI ın sitesinde. Direkt 1.2.0.5 var onda da Amdkeyid hatası almayı başladım sistem yeniden başlarken.
O konuya da bir bakma şansınız var mı? Önemli bir hata değilse 1.2.0.7 yi bekleyeyim.

Bir de 1.2.0.3 den sonrası sıkıntılı olduğu söyleniyor çoğu yerde.
Bu arada 1.2.0.3b BETA sanırım. MSI belirtmiyor çünkü BETA olup olmadığını ama reddit te BETA yazmışlar.

Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz bu arada?

Son düzenleme:
Bir de 1.2.0.3'den sonrası sıkıntılı olduğu söyleniyor çoğu yerde.
Bu arada 1.2.0.3b beta sanırım. MSI belirtmiyor çünkü beta olup olmadığını ama Reddit'te beta yazmışlar.

Ben de aynı yerlerden bakıp beta olmadığını görmüştüm, neyse buna sonra bakarız belki ben yanlış çevirmiş olabilirim.

En stabil AGESA'lar 1.2.0.4 ve 1.2.0.3c sürümleri, eğer sistem ile uyumsuzluk çıkmayacaksa bu sürümlerden birine düşürün.

Edit: Umarım yanlış bakmamışımdır çünkü bu dediğim iki sürüm yok, 1.2.0.2 var, MSI dalga geçiyor olmalı.

En stabil AGESA'lar 1.2.0.4 ve 1.2.0.3c sürümleri, eğer sistem ile uyumsuzluk çıkmayacaksa bu sürümlerden birine düşürün.
Anlad fakat 1.2.0.3c yok işte MSI ın sitesinde.:)
1.2.0.3b var.
1.2.0.2 de sorun yoksa ona düşüreyim

Hocam şu konuya bakma şansınız var mı?
Şuan tek gördüğüm sorun bu AMD keyid sorunu. Sistemde bir soruna yol açtığını görmedim daha ve sadece yeniden başlatırken oluyor. Daha önce karşılaştınız mı? Eğer önemli bir hata değilse 1.2.0.7 çıkana kadar idare edeyim.

Pek bi' fikrim yok bu hata hakkında, yeniden başlattığınızda ne oluyor mesela? Eğer sistemi kullanmanızı engelleyecek bir hata değilse ben çok takılmazdım. Daha önce karşılaşmadım bu arada.

1.2.0.2 hakkında biraz bakındım ama pek bir kötü yorum yok gibi, bence geçilebilir bu hatalar düzeltilene kadar.

Pek bi' fikrim yok bu hata hakkında, yeniden başlattığınızda ne oluyor mesela? Eğer sistemi kullanmanızı engelleyecek bir hata değilse ben çok takılmazdım. Daha önce karşılaşmadım bu arada.
Pek bir etkisini görmedim. Yeniden başlattığımda bir şey olmuyor sadece olay görüntüleyicisine baktığımda bu hatayı görüyorum. BIOS güncellemesinden sonra vermeye başladı. fTPM le ilgili sanırım. Bakal haftasonu uzun bir süre oyun falan oynayacağım sorun olacak mı.
Şuana kadar bir sorun göremedim açıkçası.

Eğer sorun yaratmazsa böyle devam ederim 1.2.0.7 sürümüne kadar.
Ama açıkçası şu Agesa sürümleri AMD hakkındaki görüşlerimi çok etkiledi.
3-4 yıl sonra AMD böyle devam ederse İntel fanboyu olucam valla.

Ben de biraz bakınca fTPM ile alakalı şeyler gördüm, buna bilgi sahibi olunca bakarım bilgisizim buna karşı.
Siz 1.2.0.2'ye sistemde uyum sorunu çıkarmayacaksa bi' geçiş yapın.

Ben de biraz bakınca fTPM ile alakalı şeyler gördüm, buna bilgi sahibi olunca bakarım bilgisizim buna karşı.
Siz 1.2.0.2'ye sistemde uyum sorunu çıkarmayacaksa bi' geçiş yapın.
Haftasonu halledeyim.
@Sir Benjamin hocam 1.2.0.5 i hiç test etmeden 1.2.0.2 ye geçiş yapayım mı?
Çünkü o hata dışında bir sorun görünmüyor belki bir sorun çıkarmaz.
Zaten Cinebench de performans düşsede ilginç bir şekilde RDR 2 de bir benchmark çalıştırdım. Ortalamada 3 FPS oyun içi 4-5 FPS artış vardı.
İşlemci kendini daha agresif boostluyor artık yani.
Bir deneyeyim sorun olursa 1.2.0.2 ye dönerim.
@Sir Benjamin Hocam son kez sorayım Agesa 1.2.0.3b mi daha iyidir 1.2.0.2 mi?

Son düzenleme:
AGESA sıkıntıları 1.2.0.3c sürümden sonra başlıyor, bu iki sürümü hiç denemedim uzun zamandır 1.2.0.5 patch c takılıyorum.
İkisi de yakın olacaktır, 1.2.0.2 daha garanti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı