Şahsi görüşüm.
Ben 1 ay önce MSI MPG B550 Gaming Plus anakart aldım.
5700X, Gigabyte RTX 3060 2x16 GB 3600 MHz G.Skill Ripjaws RAM ile kullanıyordum bu sistemi ASUS TUF B350M Plus anakart ile kullandım. Sistem çok stabil sorunsuzdu. 5 yıldır kullandım.
Sonra üstteki MSI anakarta geçmek istedim daha doğrusu kampanya vardı alayım dedim ilk başta MSI almaya tereddüt ettim önceden 970a modelleri döneminde 2 tane anakartını kullanmıştı 2 side ısınan modellerdi.
Anakart geldi bağlantılarını yaptım yaşadığım sorunlar.
Sistem açma tuşuna bastıktan 2 saniye süre sonra sistem açılıyor statik elektrik boşalttım vs her yolu denedim nafile.
Sistem W11 ve sıfırdan kurdum üşenmedim. Ama önceki anakarta göre daha geç açılıyor zaten Fast boot diye bir option da yok direk UEFI seçilince otomatikmiş. Garip.
RAM'ler kesinlikle XMP de çalışmıyor direk alınca olmuyor ancak voltajı default 1.35 yapmayınca olmuyor boot etmiyor. Garip...
Daha sonra içime sinmedi ve değiştirmek istedim bunu satıp yerine,
ASUS TUF B550M-E aldım
Sistem kendine geldi diyebilirim
Üstteki yazdıklarım tamamen gitti XMP'ye aldım sorunsuz çalıştı, tuşa bastığım gibi PC açılıyor, Fast boot vs açık sistem daha hızlı Windows'a giriyor.
Daha MSI anakart asla almam. Bu benim yaşadığım deneyim sonrası kendi görüşüm. Tabii ki bu durum rastlantı şans vs birçok faktöre bağlı olabilir ama ASUS TUF markasından çok memnunum özellikle anakart. B350M Plus'ı 5 sene kullandım R5 1600 ile başladım 3300X 5500 5600 ve şimdi 5700X ile. Tık etmedi anakart bir gün olsun.
İyi sosyaller.