Şu an MSI-B550M-PRO anakart Ryzen 5 5600 kullanıyorum işlemciyi değiştirmek istiyorum. Bu anakarta en son hangi işlemciyi takabilirim ve sıvı soğutucuya ihtiyacım olur mu?
5950X de takabilirsin ama VRM sogutmasi olmadigi icin fazlaca isinacaktir anakart. Bu sebeple tavsiye etmem. Ki zaten oyun oynuyorsan en F/P oyuncu islemcisini kullaniyorsun, yukseltme yapmana gerek yok.
5950X de takabilirsin ama VRM sogutmasi olmadigi icin fazlaca isinacaktir anakart. Bu sebeple tavsiye etmem. Ki zaten oyun oynuyorsan en F/P oyuncu islemcisini kullaniyorsun, yukseltme yapmana gerek yok.
Fps oyun oynuyorum ama daha cok artık adobe premiere felanda kullanıcam bende ram ve ssd değiştirdim işlemciyide değiştirmek istedim. Aslında sormak istediğim tam bilmiyorum bu konuyu ama ryzen 7 veya 9 desteklemiyordur dimi
FPS oyun oynuyorum ama daha cok artık Adobe Premiere falanda kullanacağım bende RAM ve SSD değiştirdim işlemciyide değiştirmek istedim. Aslında sormak istediğim tam bilmiyorum bu konuyu ama Ryzen 7 veya 9 desteklemiyordur değil mi?
B550 güncel bir çipset sayılır. AMD chipset işlemci seçmez. Soket uygunsa her işlemci takılabilir. Anakartın BIOS güncel ise en son AM4 soketli 5000 serisi Ryzen 7 ve Ryzen 9 serilerini destekliyor.
@volem99 Destekliyor Ryzen 7 ve Ryzen 9'u. Ama dedigim gibi, bu tarz islemciler yuksek tuketimlere sahip ve guclu islemciler. Bu yuksek gucu de anakarttaki VRM'ler sayesinde ediniyorlar. Bu da haliyle anakartin da daha fazla calismasi demek. Daha fazla calismasi durumunda da haliyle isinacaktir. Stabil bir performans verebilmesi icin de bu isiyi kontrol altina alabilecek bir sogutma cozumu olmasi gerekir. Ama elindeki anakartta boyle bir sogutma cozumu yok. Dolayisiyla islemci gerektiren programlarda, 5900X gibi islemcileri tam yukte kullanmaya calisirsan throttle yeme ihtimalin soz konusu.
Yatırım ve iş amaçlı düşünüyorum o yüzden çok fazla tedirgin olmam fiyat konusunda işime yaraması daha önemli suan ryzenın en son son işlemcisini kullanacabilecek bir anakart almam daha iyi olacaktır. Önerdiğiniz anakartlar buna uyuyor mu