MSI B550M Pro VDH BIOS flashback yapılamıyor

ceren1991

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, anakartta 5600 işlemci kullanmam için BIOS Update gerekiyormuş fakat 8pin CPU ve 24 pinle anakarta güç verdikten sonra hazırladığım flashi taktım Ama hiçbir şekilde bir sonuç olmuyor. 15 dakikadan uzun bir süre sadece BIOS flashback ışığı yanıp söndü. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi

Kim dedi güncellemen gerekiyor diye? B550'de 5600 tak çalıştır şeklinde çalışır.

Yanlış bilgi
Güncellemen gerekmiyor ama daha iyi performans ve güvenlik için BIOS güncellemen önerilir. Ayrıca B550M Pro VDH anakartın BIOS flashback özelliği yok. Ben de aynı anakartı kullanıyorum. USB belleğe BIOS dosyasını atıp, bilgisayara takıp, ESC ve DEL tuşlarına sürekli art arda basarak BIOS menüsüne girip BIOS flash modunu açıp, flasha attığın dosyayı seçerek BIOS'u upgrade etmen gerekiyor.

Son BIOS güncellemeleri önemli güvenlik açıklarını kapattığı için güncellemelisin bence.

Şimdi işlemciyi takarsam çalışır değil mi gerçekten?

Çalışmaz, bios güncellemesi gerekiyor.
Ryzen 5 5600 işlemciyi direkt taktım ve çalıştı. Nasıl çalışmazmış merak ettim. Yine de güvenlik ve performans için bilgisayar açıldıktan sonra bios güncellemesini yaptım.

Çalışır ben de aynı anakartı ve aynı işlemciyi kullanıyorum. Sorunsuz çalışıyor.

Şimdi işlemciyi takarsam çalışır değil mi gerçekten?
Çalışır ben de aynı anakartı ve aynı işlemciyi kullanıyorum. Sorunsuz çalışıyor.

BIOS pilini çıkartıp taktım bir kere sorun olur mu?

BIOS pilini çıkartıp taktım bir kere sorun olur mu?
Olmaz, o sadece bios ayarlarını değiştirdiysen o ayarları sıfırlıyor. Bir de TPM hafızasını temizliyor. TPM hafızasında işletim sistemiyle işlemcinin güvenli bir şekilde konuşmasını sağlayan HASH'ler yer alıyor.

Çok teşekkür ederim, deneyip yazacağım. Final haftam yaklaşıyor, bilgisayara ihtiyacım var. Servise gönderecek vaktim de yok, olması gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…