MSI B550M Pro VDH BIOS flashback yapılamıyor

ceren1991

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, anakartta 5600 işlemci kullanmam için BIOS Update gerekiyormuş fakat 8pin CPU ve 24 pinle anakarta güç verdikten sonra hazırladığım flashi taktım Ama hiçbir şekilde bir sonuç olmuyor. 15 dakikadan uzun bir süre sadece BIOS flashback ışığı yanıp söndü. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 için 7C95v2a BIOS gerekiyor, anakart 7C95V20 BIOS ile geliyor, ayrıca o anakartta BIOS flashback var, söylediğiniz her şey yanlış.

@LelouchReyiz

"B550M Pro VDH Wi-Fi" versiyonunda BIOS flashback var. Bu anakart onun ucuz versiyonu ve BIOS flashback yok. Bu versiyonda Wi-Fi'sız versiyonda BIOS flashback bulunmuyor. Ben de aynı anakartı aynı işlemciyi kullanıyorum. İşlemciyi taktığım gibi sorunsuz çalıştı.

Wi-Fi değil benimki aynıysa olur ya Hepsiburada'dan aldım 4 gün önce

5600 daha sonra çıktığı için gerekiyor diye biliyordum bende

Kart 5000 serisini BIOS güncellemesi ile destekliyor, üretici üzerine özellikle güncel BIOS ile geldiğini belirtmediyse BIOS güncelemeden çalışmaz, kutuda 5000 ready gibi bir ibare olması gerekiyor.

Siz flashback deneyin, BIOS dosyasının ismini msi.rom yaptınız mı?

@ceren1991

Kart 5000 serisini BIOS güncellemesi ile destekliyor, üretici üzerine özellikle güncel BIOS ile geldiğini belirtmediyse BIOS güncelemeden çalışmaz.

2 tane flash denedim Toshiba ve Hi-Level olarak başka bir marka almam gerekiyorsa alayım

Tamam bios flashback varmış-ben direkt kasa dışına çıkan bir buton olmadığından yok dedim- ama anakart o işlemciyi destekliyor. Ben de aynısını kullanıyorum diyorum. Hala desteklemez diyorsun. İnanılır gibi değil.

3rd ibaresi var yalnızca.

2 tane flash denedim Toshiba ve Hi-Level olarak başka bir marka almam gerekiyorsa alayım

Belleği FAT32 olarak biçimlendirin, BIOS dosyasının ismini MSİ.ROM yapıp USB içine atın, PSU kapalıyken görselde işaretlediğim porta belleği takın, PSU'yu açıp flashback butonuna basın, LED sönene kadar bekleyin.

Sana kim desteklemez dedi? Çalışması için BIOS güncellemesi gerekiyor diyorum, bunu anlamak ne kadar zor olabilir, dünyadan haberin yok gelmiş öneri yapıyorsun.

Ben kendim kullanıyorum diyorum. Sen kendin hiç bu anakartı kullandın mı ki? Teorik olarak buraya önerilerde bulunuyorsun.
İşlemcim: Ryzen 5 5600
Anakart: MSI B550M Pro VDH
İşlemciyi taktığım gibi çalıştı.

Bu anakartı bırak hayatımda hiç flashback özelliğini kullanmadım.

Çok net anlatıyorum.

Anakart güncel BIOS ile gelirse, üzerinde 5000 ready gibi bir ibare varsa takarsın çalışır, yoksa eski BIOS ile geliyorsa güncellemeden çalışmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…