MSI B550M Pro-VDH nasıldır?

Xergeon

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8 3200 MHz CL16
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Selamlar. Başlıktaki MSI B550M Pro-VDH anakartını İncehesap sitesi üzerinden bayağı uygun fiyata aldım fakat internet üzerinde doğru düzgün bir incelemesi yok. Onun yerine Wi-Fi modelinin incelemeleri vs var. Şu an kullandığım anakart ASUS B450M Dragon, normalde bir tane M.2 desteği var fakat ben biraz absürt bir yöntemle 2 adet M.2 şeklinde kullanıyorum.

ssd önemli.png

Dikey duran M.2 SSD'yi sadece depolama olarak kullanıyorum. İçinde yedekler, oyunlar vs var. Alttaki Samsung 970 EVO Plus'da ise işletim sistemi var.

MSI B550M Pro-VDH'yi alma sebebim dikey duran M.2 SSD 4x4 normalde fakat PCI-e 1X slotunda olduğu için 500/500 hız alabiliyorum sadece. Normalde daha yüksek.
2 adet M.2 yuvası olduğu için bunda tam verim alacağım.

Asıl sorum ise şudur: Aldığım anakartın bir adet M.2 gen 4x4, bir adet ise gen 3x4 var ve gen 4x4 yuvasında pasif soğutucu blok mevcut. Samsung 970 EVO Plus ısınıyor ne yazık ki, fakat işletim sistemi bu diskte kurulu ve 3x4 özelliğini destekliyor. O yüzden sizce, bu Samsung diski gen 3x4 slotuna mı takmalıyım yoksa gen 4x4 mü? Diğer Kingston olan SSD gen 4x4 fakat sadece depolama için kullanıyorum. Kafam çok karıştı, yardımcı olursanız sevinirim. (yazdığım yazı da karışık gelmiş olabilir kusura bakmayın)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı