MSI B550M Pro VDH Wi-Fi alınır mı?

AMD_Sevdalısı

Centipat
Daha fazla  
Şu anda sistemim şu şekilde:
Anakart: MSI A520M a Pro.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X Black.
SSD: Crucial 1TB P3 Plus PCI-e4.0 M.2
RAM: Lexar Thor 2x8GB 3200MHz RAM.

Bazı nedenlerden dolayı Ethernet yerine Wi-Fi kullanmak zorundayım bunun için araştırma yaptım ve USB'li Wi-Fi adaptörlerinden çok daha stabil verim veren PCI-e 1X Wi-Fi kartlarının en iyisi olduğunu buldum. Fakat bu araştırma sırasında benim ekran kartı ve SSD'min PCI-e4.0 ama anakartımın PCI-e3.0 olduğunu öğrendim. Bunun üzerine hem Wi-Fi'li hem de PCI-e4.0 bir anakart almak daha mantıklı olur diye düşündüm ve MSI B550M Pro VDH Wi-Fi'yi buldum. Ancak burada da anakart çok yeni olmadığı için Wi-Fi kartının WI-FI6 desteklemediğini öğrendim. Bu durumda da ileride Intel AX200 takarak bu sorunu çözebileceğimi öğrendim. Sizce Wi-Fi kartı almaktansa bu şekilde aynı zamanda sistemi PCI-e4.0'a da yükseltmek mantıklı mı?

Merhaba, aynı ürünü kullanıyorum. Bu yıl mart ayında aldım. Kartan genel olarak memnumdum ve indirim ile piyasasının altında almıştım. Şu an bence alınmaz çünkü; en uygun 5.600TL ve herhangi bir sorun olursa Türkiye'de MSI yetkili servisi tek ServisPoint ve çok ilgisizler. Kartın 3. ayında RAM'lerin voltajını kontrol eden kondansitör patladı ve ServisPoint ile iletişime geçtim, kartı yolladım ve onarım istemediğimi belirttim, kullancı hatası dediler ve memnuniyet adına onarım yaptılar. Şu an piyasadaki Wi-Fi'li ve PCI-e 4.0 kart olarak en uygunu bence şu an kaliteli bir Wi-Fi adaptör almanız daha mantıklı. Yine de sizin tercihiniz ben son kullanıcı olarak fikirlerimi belirttim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı