MSI B650 anakart CPU LED hatası veriyor

UmutCiran

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;
AMD Ryzen 7 9700X 8-Core Processor

Fan;
Cooler Master MasterLiquid 240 Atmos ARGB MLX-D24M-A25PZ-R1 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

Anakart:
MSI B650 GAMING PLUS WIFI, ATX

Ekran Kartı;
MSI RTX 3080 TI Gaming X Trio 12G 384 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı

Bellek;
Kingston Fury Beast EXPO 32 GB (2x16) 5600 MHz CL36 KF556C36BBEK2/32 DDR5

Depolama SSD;
James Donkey JD240 LE SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD
Kioxia ExceriaG2 500 2100-1700MB M.2 NVMe
Herkese iyi günler.

Bilgisayarıma clear CMOS yapmadan start veremiyorum. Her kapatıp açtığımda CPU LED ışığı kırmızı RAM ışığı ise sarı renkli yanıyor.

İşlemcim: Ryzen7 9700X.
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi

Sistemdeki diğer bileşenler:

5600XT ekran kartı var.
16 GB tek modul DDR5 RAM var ( pek güzel bir RAM değil Çin malı).
550W PSU var, CPU için güç giriş kablosu 1adet 8pin mevcut ( anakart üstündeki 2 tane olan 8 pin güç giriş slotunun birisi boş ).

Herkese iyi günler.

Bilgisayarıma clear CMOS yapmadan start veremiyorum. Her kapatıp açtığımda CPU LED ışığı kırmızı RAM ışığı ise sarı renkli yanıyor.

5600XT ekran kartı var.
550W PSU var, CPU için güç giriş kablosu 1adet 8pin mevcut ( anakart üstündeki 2 tane olan 8 pin güç giriş slotunun birisi boş ).

Farklı RAM skorlarını denedin mi? Nedenini bilmiyorum CPU ve RAM ışığı yandığında bu yapılan genellikle sıkıntıyı çözüyor nasıl oluyor çözemedim ama işe yaradı birçok kez.

Güç giriş slotunun boş olması da nedeni olabilir hocam.

Farklı ram slotlarını denedim fakat gene açılmıyor. Clear CMOS yapmadan açamıyorum sistemi

Herkese iyi günler.

5600XT ekran kartı var.
psu güç problemine benziyor. çin malı ramların bilgisayarları sapıttığını da duymuştum. bununla alakalı bir şey de olabilir.

bios güncel mi?

BİOS güncel diye biliyorum

1739873266631.png

İşlemci hızı değişiyor en yükseğe de çıkıyor en düşüğe de iniyor PBO CBP konusunda bilgim yok BİOS dan kontrol ediyoruz sanırsam. Bilgisayarı kapatıp BİOSA girmeyi denersem gene Clear CMOS yapmam lazım

İşlemci hızı değişiyor en yükseğe de çıkıyor en düşüğe de iniyor PBO CPB konusunda bilgim yok BIOS'tan kontrol ediyoruz sanırsam. Bilgisayarı kapatıp BIOS'a girmeyi denersem gene clear CMOS yapmam lazım.

Yani onu isterseniz deneyin Core performans Boost kapamak daha az güç isteyebilir. Çin malı RAM de kötü hocam her yerde bir eksik var şimdi hangisi asıl sıkıntı bilemiyorum:)

PSU değiştiricem önerebileceğiniz var mı acaba ve ram

ram alırken dikkat edeceğiniz tek şey anakartınızın bellek destek listesinde bulunan bir ram olması durumu.

bir de ram çipleri konusunda hynix ve samsung mükemmeller. bilinen tüm iyi ram markaları bu çipleri kullanıyor. micron çipli ramler ise maalesef ikinci kalite.

psu eskiden çok önemli bir şeydi. artık tüm üreticiler neredeyse aynı psu'ları üretmeye başladı. bu konuda bence istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı