MSI B650 anakart M-Flash dosyayı görmüyor

• Konuyu başlatan ordic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 352

ordic

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni aldığım anakartın BIOS'unu M-Flash üzerinden bilinen yöntemle güncellemeye çalıştığımda flash belleğe attığım güncelleme dosyası görünmüyor. NTFS ve FAT32 olarak denedim her türlü de görmüyor. Bir çözümü var mı?

@claus

Arkadaşlar yeni aldığım anakartın BIOS'unu M-Flash üzerinden bilinen yöntemle güncellemeye çalıştığımda flash belleğe attığım güncelleme dosyası görünmüyor. NTFS ve FAT32 olarak denedim her türlü de görmüyor. Bir çözümü var mı?

@claus

Flash belleği BIOS görüyor mu?
Flash belleğin çalıştığına eminmisiniz?
Ben 2 gündür bu işlerle uğraşıyorum.

Mesela flash belleği kasanın soketine takınca BIOS görmedi. Anakartın kırmızı soketlerine takınca da görmedi.
Mavi sokete takınca BIOS flash belleği gördü ve BIOSu güncelleyebildim. Aynı teknikle Windows 11 i de kurdum.

Son düzenleme:
Flashback olan anakartlarda genelde BIOS için belli bir port bulunur, ona taktığınızdan emin olun.

Bazen belli boyutlardaki flaşları kullanınca da görmeyebiliyor, elinizde başka flaş mevcut ise onu deneyebilirsiniz. Genelde FAT32 formatı kullanılıyor.

Hala normal olarak görmüyor ise flashback ile güncellemeyi deneyin.

Dosya Ekleri

• 1736418345364.png
    1736418345364.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Flashback olan anakartlarda genelde BIOS için belli bir port bulunur, ona taktığınızdan emin olun.

Bazen belli boyutlardaki flaşları kullanınca da görmeyebiliyor, elinizde başka flaş mevcut ise onu deneyebilirsiniz. Genelde FAT32 formatı kullanılıyor.

Hala normal olarak görmüyor ise flashback ile güncellemeyi deneyin.
aynen dediğiniz gibi bir flash portu varmış. oraya taktım ancak değişen birşey olmadı. paylaitığınız görselde yer alan 'flash bios button' tuşu bende de var. Bu bir işe yarıyor olabilir mi?

aynen dediğiniz gibi bir flash portu varmış. oraya taktım ancak değişen birşey olmadı. paylaitığınız görselde yer alan 'flash bios button' tuşu bende de var. Bu bir işe yarıyor olabilir mi?
Flashback yöntemi ile güncellemeyi deneyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı