MSI B650 Mortar ve G.Skill Trident Z5 uyumlu mu?

nevzat_metin

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba,

Linkte paylaştığım RAM ile MSI MAG B650 Mortar Wi-Fi anakart uyumlu mu? Anakartın desteklenen RAM'ler listesinde bu RAM'i bulamadım.

Anakart ve RAM'leri sipariş ettim ama henüz bana teslim edilmedi. Hiç açmadan iade etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumludur DDR5 ve MHz aşmıyor.

Uyumludur DDR5 ve MHz aşmıyor.
Evet ben de öyle düşünerek sipariş verdim fakat anakartın resmi sitesindeki ram support listesinde bu ramin olmaması içime şüphe düşürdü. internette amd sistem kuranlar trident z neo modeliyle kurmuşlar sistemi. Kuşkuya düşünce henüz ürünü teslim almadan konu açayım dedim.

GÜNCELLEME: 7500F işlemci ve Msi Mag B650 Mortar Wifi anakart ile kuracağım setup için Trident Z5 modelini iade edip aynı özelliklerde Trident Z5 NEO modelini sipariş ettim. Yabancı forumlarda okuduğuma göre Z5 İntel işlemcilerle stabil çalışabilmesi için tasarlanmışken, Z5 NEO ise Amd Expo özelliği ile Amd sistemler için tasarlanmış. Benzer durumda olup başlığı okumaya gelen arkadaşlara duyrulur.

Son düzenleme:

Dostum selam. Bu anakartı hangi anakart ile kullanıyorsun acaba?

Ben de aynı anakartı aldım. Ekran kartı olarak 7800 XT aldım ancak saçma şekilde anakartın destek listesinde 7900 XT var 7800 XT yok. İnternette böyle kurulmuş sistemler gördüm ancak yine de sormak istedim.

Ben de aynı anakartı aldım. Ekran kartı olarak 7800 XT aldım ancak saçma şekilde anakartın destek listesinde 7900 XT var 7800 XT yok. İnternette böyle kurulmuş sistemler gördüm ancak yine de sormak istedim.
Hocam anakart ile ekran kartı arasında ramlerde olduğu gibi bir uyum durumu yok diye biliyorum. Ekran kartının takıldığı slot ile ekran kartı slotu uyumluysa sorunsuz kullanırsınız gibime geliyor.

Hocam anakart ile ekran kartı arasında RAM'lerde olduğu gibi bir uyum durumu yok diye biliyorum. Ekran kartının takıldığı slot ile ekran kartı slotu uyumluysa sorunsuz kullanırsınız gibime geliyor.

3600'den 5600X e geçtim ve RAM uyumluluğu olmadığı için 2400 MHz'den yüksek çalıştırdığım zaman oyunlar kapanıyor. Böyle saçma sorunlardan sıkıldığım için DDR5 sistem topluyorum o yüzden biraz fazla sorguluyorum teşekkürler

Umarım sorunsuzca toplarsınız hocam kolaylıklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…