MSI B650 Pro Wi-Fi bilgisayar açılırken CPU ışığı kırmızı yanıyor

Baby Matik

Megapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi 650P-Wifi
Ryzen7 7700x
G.skill 32Gb DDR5
Meslek
Özel Sektör
Merhaba,
Uzun bir aradan sonra DDR5 sistem topladım. Fakat sistemimde bir sorun var forumları inceledim video izledim fakat bir çözüm bulamadım. Sorunum bilgisayarı ilk açtığımda ışıklar yanıyor mouse klayve fakat ekranda sadece MSI logusu geliyor sonra ekranda başka görüntü olmuyor. Masaüstüne erişmem için ekran siyah durumdayken restart yaptığımda düzgün açılıyor. Bu sefer de açılma süresi bu özellikteki sistemim için çok uzun olduğunu düşünüyorum. Kendimin araştırdığı forumda ki bütün tavsiyeleri yaptım. RAM'leri tek tek denedim, EXPO kapattım, BIOS güncelledim, anakarttaki işlemci pinlerini kontrol ettim sıvı sogutmanın fan girişini bile değiştirdim denedim ama hiçbiri işe yaramadı. EXPO özelliğini kapatınca bir nebze daha stabil açılış gösteriyor, bazen tek seferde açılıyor. EXPO açtığımda anakarttaki LED'lerden CPU kırmızı ve DRAM sarı ışık yakıyor. EXPO kapandığında bunları yakmıyor en azından. Forumda daha önce açılmış konuların bir kaçına yazdım fakat cevap gelmediği için yeni konu açmak istedim. Sistemim aşağıdaki gibidir;
MSI B650P- Wi-Fi anakart.
Ryzen 7 7700X.
G.Skill 2x16 6000MHz AMD EXPO DDR5 RAM.
Corsair MP600 Pro XT 1TB M.2 SSD.
Corsair RM650W +80Gold
Arctic 280mm sıvı soğutma.
Sürücüler günceldir. BIOS günceldir. Şu an EXPO özelliği kapalı kullanıyorum. İşlemci güç giriş kabloları dahil hepsini tek tek söktüm tekrar kontrol ederek taktım. Sistemde ekran kartı yok şu anlık. Sistem açıldığında bir çökme veya mavi ekran ya da aşırı ısınma söz konusu olmadı. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam BIOS ayarlarını kurcalarken VGA PCI port ayarı falan vardı, onu yapınca siyah ekran düzeldi benim.
CPU, RAM ışığı başta yanıp sönüyor ama galiba bu anakartlar sıkıntılı.

Hocam BIOS ayarlarını kurcalarken VGA PCI port ayarı falan vardı onu yapınca siyah ekran düzeldi benim.
CPU, RAM ışığı başta yanıp sönüyor ama galiba bu anakartlar sıkıntılı.

Sistemin özellikleri nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı