oxskorn
Kilopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir bilgisayar topladım. İlk açılış daha ama maalesef açılmıyor. Anakart üzerinde kırmızı ve sarı lambaları yanıyor. Ekrana hiç görüntü gelmiyor.
Şu ana kadar denediklerim;
RAM'leri ayrı ayrı çıkartıp çalıştırmayı denedim.
BIOS güncellemesi yaptım. Son sürümden başlayarak msi.rom olayını yaptım.
Anakart üzerinde ki cbat1 ve yanındakine anahtar değdirerek sıfırlama da yaptım.
Tek tek söktüm tekrar bağladım. Her şey 0 ve tüm bağlantılar iyi durumda. Birkaç defa kontrol ettim. Sistemin geri kalan parçaları da şu şekilde;
MSI 4070 Super Slim.
Ryzen 5 9600X.
Corsair Vengeance RGB DDR 5 6200 MHz 32 GB RAM.
Ne yaptıysak olmadı. Yaşadığım alanda götürebileceğim bir PC tamirciside yok. Bu kronik bir problemmiş ne yazık ki alırken eksik araştırma yapmışım. Bu sorunu yaşayan ve çözebilen var mı? 2 gündür 2 arkadaş her şeyi denedik diye düşünüyoruz ama hala çözemedik.
Şu ana kadar denediklerim;
RAM'leri ayrı ayrı çıkartıp çalıştırmayı denedim.
BIOS güncellemesi yaptım. Son sürümden başlayarak msi.rom olayını yaptım.
Anakart üzerinde ki cbat1 ve yanındakine anahtar değdirerek sıfırlama da yaptım.
Tek tek söktüm tekrar bağladım. Her şey 0 ve tüm bağlantılar iyi durumda. Birkaç defa kontrol ettim. Sistemin geri kalan parçaları da şu şekilde;
MSI 4070 Super Slim.
Ryzen 5 9600X.
Corsair Vengeance RGB DDR 5 6200 MHz 32 GB RAM.
Ne yaptıysak olmadı. Yaşadığım alanda götürebileceğim bir PC tamirciside yok. Bu kronik bir problemmiş ne yazık ki alırken eksik araştırma yapmışım. Bu sorunu yaşayan ve çözebilen var mı? 2 gündür 2 arkadaş her şeyi denedik diye düşünüyoruz ama hala çözemedik.