MSI B650 Tomahawk kırmızı ve sarı ışık

oxskorn

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir bilgisayar topladım. İlk açılış daha ama maalesef açılmıyor. Anakart üzerinde kırmızı ve sarı lambaları yanıyor. Ekrana hiç görüntü gelmiyor.

Şu ana kadar denediklerim;

RAM'leri ayrı ayrı çıkartıp çalıştırmayı denedim.
BIOS güncellemesi yaptım. Son sürümden başlayarak msi.rom olayını yaptım.
Anakart üzerinde ki cbat1 ve yanındakine anahtar değdirerek sıfırlama da yaptım.

Tek tek söktüm tekrar bağladım. Her şey 0 ve tüm bağlantılar iyi durumda. Birkaç defa kontrol ettim. Sistemin geri kalan parçaları da şu şekilde;

MSI 4070 Super Slim.
Ryzen 5 9600X.
Corsair Vengeance RGB DDR 5 6200 MHz 32 GB RAM.

Ne yaptıysak olmadı. Yaşadığım alanda götürebileceğim bir PC tamirciside yok. Bu kronik bir problemmiş ne yazık ki alırken eksik araştırma yapmışım. Bu sorunu yaşayan ve çözebilen var mı? 2 gündür 2 arkadaş her şeyi denedik diye düşünüyoruz ama hala çözemedik.

RAM'leri A2 ve B2 slotlarına takıyorsunuz değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet 2. ve 4. slotta takılı RAM'ler. Tek RAM takarakta denedim 1 ve 3 takarakta denedim. Sonuç aynı.

AM5'te memory training ciddi anlamda uzun sürebiliyor. Yüksek ihtimalle problem bu.

Siyah ekranda maksimum kaç dakika kadar açılmasını beklediniz? Az beklediyseniz bir süre daha bekleyin.

Aynı anakart bende de var, ilk zamanlarda bu tip problemler yaşamıştım ama bir şekilde çözülmüştü, uğraştırmamıştı. BIOS update ile çözülmüştü genelde.

Biraz daha derine bakınayım dedim, Reddit'te birkaç bir şey daha buldum: AM5 memory training taking over 45 minutes

• Make sure you haven't overtighted the cooler on your CPU, it might mess with the memory communication.

İlginçtir ki, CPU soğutucu çok sıkı veya gevşek bağlanırsa soketle kontakta problem olabiliyormuş, özellikle Ryzen 7000 ve sonrasında. Bu konuya da bir bakın mutlaka. Eğer sorun memory training'in uzun sürmesi değilse, CPU soğutucu çok sıkı veya çok gevşek bağlanmış olabilir.

AM5'te Memory training ciddi anlamda uzun sürebiliyor. Yüksek ihtimalle problem bu.

Siyah ekranda maksimum kaç dakika kadar açılmasını beklediniz? Az beklediyseniz bir süre daha bekleyin.

Aynı anakart bende de var, ilk zamanlarda bu tip problemler yaşamıştım ama bir şekilde çözülmüştü, uğraştırmamıştı. BIOS Update ile çözülmüştü genelde.

Biraz daha derine bakınayım dedim, Reddit'te birkaç bir şey daha buldum: AM5 memory training taking over 45 minutes

• Make sure you haven't overtighted the cooler on your CPU, it might mess with the Memory communication.

İlginçtir ki, CPU soğutucu çok sıkı veya gevşek bağlanırsa soketle kontakta problem olabiliyormuş, özellikle Ryzen 7000 ve sonrasında. Bu konuya da bir bakın mutlaka. Eğer sorun Memory Training'in uzun sürmesi değilse, CPU soğutucu çok sıkı veya çok gevşek bağlanmış olabilir.

Maximum 10 dakika kadar denemiştim. Şu an açık bırakıyorum 1 saat beklesin bakalım. Bu da olmazsa sıvı soğutmayı komple çıkarıp yeniden takayım.

AM5'te Memory training ciddi anlamda uzun sürebiliyor. Yüksek ihtimalle problem bu.

Aynı anakart bende de var, ilk zamanlarda bu tip problemler yaşamıştım ama bir şekilde çözülmüştü, uğraştırmamıştı. BIOS Update ile çözülmüştü genelde.

• Make sure you haven't overtighted the cooler on your CPU, it might mess with the Memory communication.

İlginçtir ki, CPU soğutucu çok sıkı veya gevşek bağlanırsa soketle kontakta problem olabiliyormuş, özellikle Ryzen 7000 ve sonrasında. Bu konuya da bir bakın mutlaka. Eğer sorun Memory Training'in uzun sürmesi değilse, CPU soğutucu çok sıkı veya çok gevşek bağlanmış olabilir.

Yok hocam olmadı. Hala açılmıyor. Japonya'dan almıştım. İade değişim gibi bir şansımda yok. Gerçekten lanet ettim ya.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı