- RAM
- CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO iCUE
- SSD veya HDD modeli
- Samsung SSD, 970 EVO P. M.2, 1 TB
- Ekran kartı
- Onboard
- Anakart
- MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 6000MHZ
- İşlemci
- Ryzen 5 7600
Bir süre önce topladığım R5 7600 sistemimde birkaç günde bir donmalar bazen resetlenmeler yaşıyorum. Donduğunda fareyi hareket ettirince biraz gidiyor, sonra donuyor. Bu şekilde devam ediyor ve resetlemek zorunda kalıyorum. Bu şekildeyken Görev Yöneticisi'ni zar zor açıp baktığımda işlemci veya RAM yüklenmesi görmedim. Daha önce kendi kendine resetlenirdi şimdi bu tarz donmalara geçti gibi görünüyor. En son AMD chipset güncellemesini yaptım.
İşlemcinin dahili grafik birimiyle görüntü alıyorum. Paugge DP kablo ile monitöre bağlı. BIOS'un son güncellemesini yapmadım. 7E26v1C sürüm mevcut diye hatırlıyorum. En son beta sürümü de çıkmış. Belki ondan önceki 7E26v1e sürümünü yükleyip denemem lazım. Ancak düzelir mi denemeden bilemeyeceğim.
Mavi ekran hatası da vermiyor. Minidump da oluşturmuyor. Eski sistemim de duruyor. Düzelmezse sorun ondaki GTX 1080 ekran kartını takıp öyle denemeyi düşünüyorum. Bazen onu kullandığım için şimdilik birkaç gün denemelik geçiş yapmadım. Ama zorunlu kalırsam artık öyle yapacağım.
Belki HDMI kablo ile takıp deneyebilirim. Bir çaresi olur mu bilemiyorum ama pek zannetmiyorum.
Bu arada sadece EXPO'yu açtım diye hatırlıyorum. Bir de Memory contest restore kısmı Auto olarak gelmişti herhangi bir değişiklik yapmadım orada.
Benzer bir sorunu birkaç konuda da gördüm. Sanırım dahili grafik birimiyle bağlayınca sıkıntı olma ihtimali olduğunu düşünüyorum.
www.technopat.net
www.technopat.net
İşlemcinin dahili grafik birimiyle görüntü alıyorum. Paugge DP kablo ile monitöre bağlı. BIOS'un son güncellemesini yapmadım. 7E26v1C sürüm mevcut diye hatırlıyorum. En son beta sürümü de çıkmış. Belki ondan önceki 7E26v1e sürümünü yükleyip denemem lazım. Ancak düzelir mi denemeden bilemeyeceğim.
Mavi ekran hatası da vermiyor. Minidump da oluşturmuyor. Eski sistemim de duruyor. Düzelmezse sorun ondaki GTX 1080 ekran kartını takıp öyle denemeyi düşünüyorum. Bazen onu kullandığım için şimdilik birkaç gün denemelik geçiş yapmadım. Ama zorunlu kalırsam artık öyle yapacağım.
Belki HDMI kablo ile takıp deneyebilirim. Bir çaresi olur mu bilemiyorum ama pek zannetmiyorum.
Bu arada sadece EXPO'yu açtım diye hatırlıyorum. Bir de Memory contest restore kısmı Auto olarak gelmişti herhangi bir değişiklik yapmadım orada.
Benzer bir sorunu birkaç konuda da gördüm. Sanırım dahili grafik birimiyle bağlayınca sıkıntı olma ihtimali olduğunu düşünüyorum.
Ryzen 5 7600 sistemde Windows 11 aniden kapanıyor
Merhaba. Karışık bir sorun var. Geçen ay DDR5 sisteme ve hemen arkasından Windows 11'e geçtim ve bilgisayarın aniden hiçbir hata vermeden kapanma olayı başıma gelmeye başladı. Bu kapanmaların 9/10'unda mavi ekran dahi olmadan direkt kapanıyor ve yeniden başlatıyor cihaz kendini. Ve bu olay...
R5 7600 sistemde 5 saniyede bir ekran takılması ve siyah ekran
Ekran kartım yok işlemcinin ekran kartını kullanıyorum chipset ve driverlar kurulu. İşlemcim R5 7600 masaüstünde yaşıyorum bu sorunu 650W PSU kullanıyorum.
Son düzenleme: