MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi MHz yükseltirken sistem açılmıyor

naber9999

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
MSI B650M GAMING PLUS WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5
İşlemci
AMD Ryzen 9 7950X 4.5 GHz 16-Core AM5 Processor
Arkadaşlar merhaba ben bir bilgisayar toplamıştım 6 ay oldu RAM'lerimin MHz'ini yükseltmek istiyorum internetten videoları izledim bu XMP falan açınca profile 1,2 sekmesi geliyor profil 2 de 6000 MHz yazıyor profil 1 7800 MHz yazıyor. 7800 olanı seçtim ama bilgisayar açılmadı siyah ekranda kaldı BIOS pilini tak çıkar yapmam gerekti BIOS güncellemesiyle alakalı olabilir diye bir daha yapmadım BIOS'u güncelledikten sonra bir daha deneyeceğim.

İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X 4.5 GHz 16-Core AM5 Processor.
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5.
RAM: Team T-Force Delta RGB 32 GB(2x16 GB) 7800MHz DDR5 CL38 beyaz Gaming RAM.

Sistemim bunlar bu sistemde yapılabilecek en iyi MHz ayarını yapmak istiyorum. Kaç yapmalıyım sizce? 7800'ü seçtiğimde açılmama sebebi sizce de anakart BIOS güncel olmadığı için mi? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

Güvenli moda çektiğini bilmiyordum kendini mhz yükseltme yapınca belki bekleseydim açılcaktı bilmiyorum şimdi de yapsam bir daha açılmazsa yine sökmem gerekiyor

@mrtconcon

Kral selamlar biosu güncelledim profil 1 de demiştim 7800 yazıyor profil 2 yi seçtim 6000 mhz olan 5 saniyede güncelleyip açtı kontrol ettim 6000 mhze çekmiş

şansa da kendi işlemcimin videosunu izlerken şöyle bi konuşmaya denk geldim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
4:19 dan sonrasını izle 30 saniyede açıklıyor sanırım profil 1 e almam yine açmayacak pcyi

Son düzenleme:

O zaman BIOS Update bekleyeceksiniz anladığım kadarıyla. Yani illaki çözümü vardır forumda aramaya devam edin derim.

O zaman BIOS Update bekleyeceksiniz anladığım kadarıyla. Yani illaki çözümü vardır forumda aramaya devam edin derim.

Usta bende sistem topluyorum anakart olarak sizin anakarti işlemci olarak da 7800x3D olarak düşünüyorum onerir misiniz güzel mi anakart bir de RAM olarak ne kullanmam gerekir

Usta bende sistem topluyorum anakart olarak sizin anakarti işlemci olarak da 7800x3D olarak düşünüyorum önerir misiniz güzel mi anakart bir de RAM olarak ne kullanmam gerekir

Merhaba, ben gayet memnunum BIOS arayüzü vs gayet kullanışlı. 7800x3D için gayet yeterli. RAM için fiyat performans düşünmeniz lazım derim ben şahsen. 6000MHz altına düşmeyin bir de bütçeniz el veriyorsa Dual kit RAM daha mantıklı olur. Ben Dual kit Adata Lancer 16GBX2 6400MHz CL16 RAM kullanıyorum ama en ucuza en performans hangisiyse anakartınız ve işlemciniz için onu kullanın. AMD için çift slot RAM performans artışı sağlar. Ama takacağınız RAM hangi amaçla ne iş yapacaksınız ona göre değişir.

Oyun için kullanıcam daha hiç bir şey almadım nerden alsam diye düşünüyorum fp olarak hangi siteyi önerirsiniz tüm bileşenler için

Oyun için kullanıcam daha hiç bir şey almadım nerden alsam diye düşünüyorum fp olarak hangi siteyi önerirsiniz tüm bileşenler için
Ben kendim topladım o yüzden farklı sitelerden aldım. Birkaç tane sistem toplayan site var ama forumda da bakabilirsiniz isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…