Son bir yıldaki forumlardaki çoğu tartışmayı okudum neredeyse ve ikiye ayrılmış durumda kararsız kaldım. Kimisi diyor ki MSI eskisi gibi değil bu bu sorunlar var, kimisi diyor ki Colorful BIOS sıkıntılı, AM4'te batırdı, AM5 şu anlık iyi cart curt, şunlar var asla almayın ama tam tersi şekilde Colorful çok iyi, MSI çok iyi şeklinde savunuyorlar. İncehesap'tan hazır sistem alıyorum, ne yapayım sizce ve garanti durumları nedir?
İki anakart arasında çok bariz farklar var, MSI marka adı olarak öne geçse de fiyatları özelliklerine göre çok tuzlu. Colorfu anakartı arkadaşıma sistem toplarken tercih ettim ve VRM soğutma performansı ciddi iyiydi. Zaten anakartta bakacağımız hepi topu 3-4 şey var en önemlilerinden birisi de bu. MSI bu performansı veremeyecektir. Fakat Colorful'un soru işareti olduğu kısımlar da var, mesela bios güncelleştirmelerini uzun süre sağlayacak mı? şu anlık bayağı iyi gidiyorlar yeni çıkacak işlemciler ile b650 kullanılacağını var sayarsak böyle bir problem olacağını da çok zannetmiyorum.