MSI B650P-WI-Fi anakart ile uyumlu olmayan G.Skill DDR5 RAM nasıl beraber kullanılır?

Baby Matik

Megapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi 650P-Wifi
Ryzen7 7700x
G.skill 32Gb DDR5
Meslek
Özel Sektör
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 6000MHz CL30 DDR5 AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram
Anakart
MSI B650- PRO WI-FI
İşlemci
RYZEN 7700X
MSI B650P-WI-Fi ile G.Skill DDR5 32 GB F5-6000J3038F16GX2-FX5 RAM'lerin uyumlu olmadığını öğrendim. Ürünleri Amerika'dan getirdiğim için iade şansım yok. Manuel olarak voltage yükseltsem de (1.35 volt) sistem EXPO da hiç açılmıyor EXPO kapalıyken de stabil açılış alamıyorum. Uyumlu bir RAM kiti almaktan başka bir yol gösterecek varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şu an tek modül olarak açmayı başardım sistemi ve BIOS en güncel sürüm yüklü.

@deadfellow

@deadfellow rica etsem bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
BIOS'u en son sürümüne güncelle. EXPO'yu açıp SoC voltajına 1.3 ver açılacaktır.

BIOS güncelledim. EXPO açık DRAM'ler 1.35 de daha önce 1.25 yap demiştiniz SoC voltajını 1.3 mu yapayım.

BIOS'lara yeni güncelleme geldi 1.0.0.8. MSI'a geldi mi bilmiyorum. Evet 1.3 yap.

Şu an tek modül takılı çifte döndereyim mi?

BIOS'lara yeni güncelleme geldi 1.0.0.8. MSI'a geldi mi bilmiyorum. Evet 1.3 yap.

Onaylayım mı?

Değiştirmem gereken başka bir ayar var mı acaba?

CPU kırmızı DRAM sarı yakıyor onlar sönünce mouse klayve ışıkları geliyor ekran gelir gibi oluyor ama maalesef yine açılış alamadım siyah ekran da kalıyor şu an sistem.

SoC voltajını geri 1.25 yaptığımda sadece DRAM ışıgını (sarı) yakıyor sistem.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    221,7 KB · Görüntüleme: 31
  • image.jpg
    image.jpg
    230 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Şu an tek modül takılı çifte döndereyim mi?

Onaylayım mı?

Değiştirmem gereken başka bir ayar var mı acaba?

CPU kırmızı DRAM sarı yakıyor onlar sönünce mouse klayve ışıkları geliyor ekran gelir gibi oluyor ama maalesef yine açılış alamadım siyah ekran da kalıyor şu an sistem.

SoC voltajını geri 1.25 yaptığımda sadece DRAM ışıgını (sarı) yakıyor sistem.
Çok garip. RAM'ler A2 ve B2 slotuna takılı değil mi?

Belki işlemci pinlerle tam temas etmiyor olabilir. Yeniden sokete oturtmayı deneyebilirsin.

Belki işlemci pinlerle tam temas etmiyor olabilir. Yeniden sokete oturtmayı deneyebilirsin.

Şu an sadece 1 adet RAM takılı A2 slotunda. Sistem sadece açılışta sorun veriyor. Açılırsa asla çökme yaşamıyor. Lütfen yardım edin DDR5'ten soğudum.

Şu an sorun şu şekilde tek RAM takılı diğerini söktüm bilgisayarı ilk açtığımda yine açılmıyor sistem. Siyah ekran da kalıyor her şey çalışıyor. Güçten çekip tekrar açtığımda anında açılıyor. Böyle saçma sapan hatalar alıyorum veya 3 gün normal açılıyor 4. gün ilk açılışta siyah ekran veriyor güçten çekip tekrar açtığımda normal başlıyor. SoC 1.25 DRAM 1.35 de EXPO açık. Sadece DRAM sarı ışıgı yanıyor ilk açılışta.

Anakartta ki EZ Debug ışıkları sadece açılana kadar yanıyor. Süreklide yanmıyor.

Sistemim de ekran kartı yok. HDMI ile görüntü alıyorum DP sorun yaşatıyor yazmışlardı birkaç makalede.

Merhaba sizi de rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama canımı çok sıkıyor bu makine. Bu şekilde işlemci ve yuvasında sorun görünmüyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    221,8 KB · Görüntüleme: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    244 KB · Görüntüleme: 26
  • image.jpg
    image.jpg
    219,2 KB · Görüntüleme: 28
  • image.jpg
    image.jpg