MSI B850 Gaming+ vs Gigabyte B850 Gaming

MSI alirsaniz:
  • Wi-Fi 7 teknolojisine sahip olacaksiniz.
  • 2 adet M.2 slotunuz olacak ve bunlardan bir tanesinde sogutma icin bir heatsink mevcut.
Gigabyte alirsaniz:
  • 3 adet M.2 slotunuz olacak (sogutma icin heatsink yok).
  • MSI anakarta oranla 2 adet fazladan USB girisiniz olacak.
Bunlari goz onunde bulundurarak secin derim. Sahsen ben yerinizde olsam MSI olani alirdim. 2 tane M.2 slotu oldukca yeterli ustune bunlardan birinde heatsink de var. Ustune ustluk en guncel nesil Wi-Fi versiyonuna (Wi-Fi 7) sahip. USB portlari da benim icin onemli diyorsaniz dert etmeyin, internetten ayri bir sekilde alabilirsiniz onlari. Zaten ikisinde de 4 tane PCIe x16 slot var. Bunlardan bir veya iki tanesini USB portu cogaltmak icin kullanabilirsiniz.

MSI alirsaniz:
  • Wi-Fi 7 teknolojisine sahip olacaksiniz.
  • 2 adet M.2 slotunuz olacak ve bunlardan bir tanesinde sogutma icin bir heatsink mevcut.
Gigabyte alirsaniz:
  • 3 adet M.2 slotunuz olacak (sogutma icin heatsink yok).
  • MSI anakarta oranla 2 adet fazladan USB girisiniz olacak.
Bunlari goz onunde bulundurarak secin derim. Sahsen ben yerinizde olsam MSI olani alirdim. 2 tane M.2 slotu oldukca yeterli ustune bunlardan birinde heatsink de var. Ustune ustluk en guncel nesil Wi-Fi versiyonuna (Wi-Fi 7) sahip. USB portlari da benim icin onemli diyorsaniz dert etmeyin, internetten ayri bir sekilde alabilirsiniz onlari. Zaten ikisinde de 4 tane PCI-e X16 slot var. Bunlardan bir veya iki tanesini USB portu cogaltmak icin kullanabilirsiniz.

Bakalım hafta içinde diğer markalarında Gaming serileri çıkar ya da olanları fiyatında bir indirim olursa tekrar değerlendireceğim ama şu an için PCB olarak da MSI daha iyiymiş gibi geliyor.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,905263525.html

İndirim denk gelirse gözüme kestirmiyor değilim.

Son düzenleme:
Bakalım hafta içinde diğer markalarında Gaming serileri çıkar ya da olanları fiyatında bir indirim olursa tekrar değerlendireceğim ama şu an için PCB olarak da MSI daha iyiymiş gibi geliyor.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,905263525.html

Bu Asus anakart Wi-Fi 6E kullaniyormus. Bana kalirsa "yavrum para bol be" demediginiz surece Asus urunlerine cok bulasmayin. Asus sirf kaliteli olmasiyla bilindigi icin cok kazik fiyata urun yapiyor. Atiyorum mesela baska firmalar, MSI ve Gigabyte vs. 25k fiyata falan PCIe 5.0, Wi-FI 7 donanimli anakart uretirken Asus ayni fiyata PCIe 4.0, Wi-FI 6 veya 6E donanimli urunler uretiyor. Daha cok f/p bir urun ariyorum derseniz Asus markasina yaklasmanizi cok onermem. En basitinden benim kullandigim bu laptop. Asus ROG Strix. Intel i5 10300H islemci ve GTX 1650 Ti GPU. Zamaninda bunu aldigimda bilgisayardan cok anlamiyordum ama sonradan baktim ki o zaman bu laptopu aldigim fiyata diger MSI gibi markalar RTX 3050, 3060 gibi GPU donanimlarina sahip laptoplar uretiyormus. Sonradan biraz pisman olmustum bu konuda acikcasi.

Halen indirimden bahsediyorsunuz bindirimden bahsedin Türkiye temu değilki sana %60 70 indirim yapsın kendi ülkesini sömüren ülke söyle aldın aldın almadıysan 4 5 bin fazla kazık fiyatına alırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı