İkisi de birbiriyle özellik bakımından neredeyse aynı kartlar, bu gece indirime girdiler diye uygun fiyatta iken almayı düşünüyorum. Siz olsanız hangisini alırdınız?
Yabancıların AM5 soket için hazırladığı detaylı bir Google dokümanı buldum oradan da aynı şekilde kontrol ettim tek farkları,
Gaming Plus 7+2+1, Pro modeli 6+2+1 faza sahip,
Gaming Plus PCI için 3 tane 5x16, 4x4, 3x1, Pro modeli 4 tane 5x16, 3x1, 3x1, 3x1 slota sahip.
Gaming Plus SSD için 2 tane M.2 5x4, 4x4, Pro modeli ise 3 tane 5x4, 4x4, 4x2 slota sahip.
Ufak tefek USB portları sayısı farkı var, önemsiz.
Yani, benim düşüncem Gaming Plus daha iyi, zaten ses kartı hariç bu karta takabileceğim bir şey yok gibi duruyor. 3 tane PCI 3x1 fazla ve gereksiz kalır diye düşünüyorum. Keza aynı şekilde SSD tarafı için de öyle duruyor, iki tane takıp 3. ye 4x2 diye zaten SSD takmam hızı düşeceğinden, günlük kullanıcı olarak 2 yuva bile hayliyle yeter kaldı ki iki tane 2 TB alsam bile on yıllar boyunca karşılar insanın ihtiyacını.
Siz ne düşünüyorsunuz? Aralarında 200 TL fark var, Gaming Plus'ın kozmetiği daha güzel, daha beyaz, ayrıca faz bakımından da bir tık daha iyi. Kafama koydum ancak sizin de görüşlerinizi merak ettim.