MSI BIOS fan ayarı nasıl yapılır?

Mehmet Aliiii

Hectopat
Daha fazla  
Fanım PWM. Kendi sıcaklık eğrimde çalıştırmak istiyorum fakat enable disabled dışında hiçbir şeye dokunamıyorum, değiştiremiyorum. Fanlar çok kafa ütülüyor. MSI Dragon Center üzerinden kontrol ediyorum fanları ama bu sefer de bilgisayar açılana kadar kafa ütülüyor.

Dosya Ekleri

• 20210606_022549.jpg
    215,8 KB · Görüntüleme: 813
  • 20210606_022620.jpg
    196,5 KB · Görüntüleme: 495

Hocam Fanlarınız temiz mi? Eğer çok tozlu ise ses yapabilir temizlemenizi öneririm. Hocam işlemci Termal Macunu yenileyin BIOS ekranında 50 derece çok yüksek.

Hocam fanlarınız temiz mi? Eğer çok tozlu ise ses yapabilir temizlemenizi öneririm. Hocam işlemci termal macunu yenileyin BIOS ekranında 50 derece çok yüksek.

Hocam termal macunu yenilemeyi düşünüyorum kasamda sadece 2 fan var ekstradan 3 tane daha fan gelecek sıcaklık düşecek.
BIOS'unuz güncel mi bende ki ayarlar bu şekilde değil?

Güncel olup olmadığını nasıl anlayabilirim ve güncel değilse bana ne tür zararları olur nasıl güncelleyebilirim anakartım B250M PRO VDH.

Güncel olması her zaman sizin avantajınıza fakat ben MSI marka başka bir anakart kullanıyorum belki o yüzden de BIOS'um farklı olabilir.
Sağ en üstte BIOS versiyonu yazıyordur anakart modelinizi aratarak son sürümü olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam.
Hocam son sürüm değilse son sürümü nasıl indireceğim?
@Krmdmrz

Her serinin farklı BIOS'ları var. PRO bir anakartla Gaming Carbon anakartın BIOS'u bir olmaz örneğin.

Hocam BIOS'um güncel değilse nasıl son sürümü indirebilirim.
Tamam biraz araştırma sonucunda buldum.

Son düzenleme:

CPU-Z uygulamasından BIOS sürümüne bakarak günce olup olmadığını bakabilirsiniz.
BIOS'u buradan indirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…