Çözüldü MSI BIOS'tan çıkamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gokdenzz

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 970 4 GB 256bit
Merhaba, bilgisayarım günde belli aralıklarda mavi ekran vermeye başladı, en sonunda bilgisayar her açıldığında BIOS'a atmaya başladı birkaç video ve forum konusu gezdim ama çözüme ulaşamadım, yardımcı olur musunuz?

BIOS versiyon: E7978IMS. CC0.

Bilgisayar özellikleri:

Windows 10.
NVIDIA GeForce GTX 970 4 GB 256bit.
Intel i7 7700 3.60GHz, 3600 MHz, 4 çekirdek.
Oloy 8x2 RAM 16 GB.
MSI H170 M3 DDR4 anakart.
1TB SSD.

Çözüm
Anakarta takılı olan depolama birimlerine şu şekilde bakabilirsiniz:

BIOS'a girin. F7'ye basın yani aşağıdaki gibi görünsün ekran. Daha sonra soldan Storage kısmına gidin. Sağda çerçeve içerisine aldığım kısımda ne var ne yok gözükecektir. Bende Samsung ve Crucial SSD'ler var mesela. Buraya girip bir ekran görüntüsü atın.

Eki Görüntüle 1817131

Sadece SSD mi var? Yoksa SSD + HDD mi var?

SSD SATA mı yoksa direk anakarta takılan M.2 SSD'lerden mi?

PC'yi kapatıp tüm depolama birimlerinizin bağlantılarını kontrol eder misiniz?

SATA ve güç kablolarını kontrol ettiniz mi? Gevşemiş olabilirler. Başka bir power kablosu da takabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1817117

* Ayrıca, SATA kablolarınızın anakarta bağlı olan uçlarını da kontrol edin. Gevşemiş olabilirler. Hatta başka bir porta takın, portta bir problem olmuş olabilir.

Eki Görüntüle 1817118

* Windows hasar almış olabilir. Windows 10 kurulum USB'si oluşturup içerisindeki onarma aracıyla Windows'u onarmayı denediniz mi? Kurulum USB'sini hazırlayıp taktığınızda ve onla Boot etmeyi seçtiğinizde normal Windows kurar gibi şuna benzer bir pencere gelecek, orada sol altta "bilgisayarı onarın" olacak.

Eki Görüntüle 1817120
SATA olan kısımda herhangi bir şey yazmıyor.

Şimdi kabloları kontrol edip tekrardan geri dönüş yapacağım.

.

SATA olan kısımda herhangi bir şey yazmıyor.

Şimdi kabloları kontrol edip tekrardan geri dönüş yapacağım.

.
Hocam, kasayı açıp birkaç kabloyla oynadım, biraz duman geldi yanık koktu ama bios sorunu çözüldü, nasıl yaptığımı tam olarak bilmesemde. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. İlerleyen günlerde tekrar sorun yaşarsam konu açacağım.
Merhaba, bilgisayarım günde belli aralıklarda mavi ekran vermeye başladı, en sonunda bilgisayar her açıldığında BIOS'a atmaya başladı birkaç video ve forum konusu gezdim ama çözüme ulaşamadım, yardımcı olur musunuz?

Bilgisayar özellikleri:

Windows 10.
Oloy 8x2 RAM 16 GB.
1TB SSD.
Disk görünüyor mu BIOS ekranında? Hata disk kaynaklı olabilir.

Dün kuzenimin bilgisayarını yaparken yaşadım, BIOS'tan çıkınca kapanıp açılıyor ve tekrar BIOS'a giriyor değik mi?

SSD aparatlarını kontrol et tam bağlı değil ise BIOS'tan çıkma şansın yok :)

Bilgisayar özellikleri:

Windows 10.
Oloy 8x2 RAM 16 GB.
1TB SSD.

Farklı BIOS sürümlerini deneyin. Fiziki bir zarar da olabilir.

Farklı BIOS sürümlerini deneyin. Fiziki bir zarar da olabilir.

BIOS mavi ekran atmaz hocam, BIOS'tan çıkamadığından bahsediyor sürücüleriyle alakalı bir problem.

Nasıl bakabilirim? Daha detaylı yazabilir misiniz ilk defa yaptığım bir şey.

Hocam SSD'ye bağlı olan aparatları kontrol et BIOS'ta Advanced kısmında ssd/hdd sürücülerinin bulunduğu kısma gel orada gözüküyorsa bağlıdır bağlı ise BIOS'tan çıkmama hatası vermez ama bağlı değilse BIOS'tan çıkamazsın.

BIOS mavi ekran atmaz hocam, BIOS'tan çıkamadığından bahsediyor sürücüleriyle alakalı bir problem.

Hocam SSD'ye bağlı olan aparatları kontrol et BIOS'ta Advanced kısmında ssd/hdd sürücülerinin bulunduğu kısma gel orada gözüküyorsa bağlıdır bağlı ise BIOS'tan çıkmama hatası vermez ama bağlı değilse BIOS'tan çıkamazsın.

SSD sorunu daha olası böyle bir durumda.

Advanced kısmında SSD'nin olduğu yeri nasıl bulacağım? Karşıma nasıl bir şey çıkacağını bilmiyorum. Bakıyorum fakat nereye tıklayacağımı anlamadım, birkaç tane kategori var.

* Anakarta takılı olan depolama birimlerine şu şekilde bakabilirsiniz:

* BIOS'a girin. F7'ye basın yani aşağıdaki gibi görünsün ekran. Daha sonra soldan Storage kısmına gidin. Sağda çerçeve içerisine aldığım kısımda ne var ne yok gözükecektir. Bende Samsung ve Crucial SSD'ler var mesela. Buraya girip bir ekran görüntüsü atın.

MSI_SnapShot.png

* Sadece SSD mi var? Yoksa SSD + HDD mi var?

* SSD SATA mı yoksa direkt anakarta takılan M.2 SSD'lerden mi?

* PC'yi kapatıp tüm depolama birimlerinizin bağlantılarını kontrol eder misiniz?

* SATA ve güç kablolarını kontrol ettiniz mi? Gevşemiş olabilirler. Başka bir power kablosu da takabilirsiniz.

1686517415955.png

* Ayrıca, SATA kablolarınızın anakarta bağlı olan uçlarını da kontrol edin. Gevşemiş olabilirler. Hatta başka bir porta takın, portta bir problem olmuş olabilir. Mümkünse SATA kablosunu da değiştirin yedeği varsa.

1686517429937.png

* Windows hasar almış olabilir. Windows 10 kurulum USB'si oluşturup içerisindeki onarma aracıyla Windows'u onarmayı denediniz mi? Kurulum USB'sini hazırlayıp taktığınızda ve onla Boot etmeyi seçtiğinizde normal Windows kurar gibi şuna benzer bir pencere gelecek, orada sol altta "bilgisayarı onarın" olacak.

1686517510634.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı