MSI Center pişmanlıktır

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. MSI B450 Tomahawk Max anakart ve MSI GTX 1660 Super Gaming X ekran kartı kullanıyorum. Bu anakart ve ekran kartının RGB aydınlatmasını kontrol etmek için MSI Center yazılımını kurdum. Aslında daha önceden kuruluydu fakat bilgisayara format attığım için gitmişti. Formattan sonra ise Microsoft Vulnerable Driver Blocklist nedeniyle MSI Center'ı kuramıyordum (sorun yaşayanları gördüğüm için hiç denemedim bile). Vulnerable Driver Blocklist'i kapatmak için Smart App Control'ün kapatılması gerekiyor fakat Smart App Control bug'a girmişti. Smart App Control seçeneği Windows Security uygulamasında çıkmıyordu. Elle girince de 3 seçenek de (On, Evaluation, Off) seçili görünmüyordu ve hangi seçeneği seçersem seçeyim hiçbir şey olmuyordu.

En son birkaç gün önce Smart App Control'deki bug'ın düzeldiğini ve Smart App Control'ün Off konumuna geldiğini görünce Vulnerable Driver Blocklist'i kapatıp MSI Center'ı kurdum. Sonra ise RGB aydınlatmayı ayarladım.

Fakat ben düşmanıma böyle bir yazılım verilmesini istemiyorum yahu, bu nedir ya? Sık sık bug'a giriyor, her kurulum veya güncelleme sonrasında "Norton yüklemek istiyor musunuz?" diye bir pop-up çıkartıyor ve oturum kapatma sürelerini epey uzatıyor. Normalde "Sign out" dediğimde 1-2 saniye içinde oturum kapanıp Windows kilit ekranına giderken MSI Center kurunca bu süre 7-8 saniyeyi buluyor.

Fakat en kötüsü de bazen anakartı tamamen bug'a sokuyor. Bilgisayarı kapatmaya veya yeniden başlatmaya çalışınca "Shutting down" veya "Restarting" yazısından sonra ekran gidiyor, klavye ve farenin ışığı da sönüyor fakat bilgisayar asıl kapatma veya yeniden başlatma işlemini yapmıyor. Mesela kapatmaya çalışıyorum, klavye/fare ışıkları sönüyor, ekran da gidiyor fakat anakart kendisini bir türlü kapatamıyor. Güç tuşuna 4 saniye basılı tutup kapatıyorum.

Yeniden başlatmada da durum benzer. İlk başta yeniden başlıyor gibi görünüyor fakat normalde yeniden başlarken anakart üzerindeki CPU, DRAM, VGA ve BOOT ışıkları sırasıyla teker teker yanar ve sonra bilgisayar tekrar açılır. Fakat burada ekran gittikten ve klavye/fare ışığı söndükten sonra hiçbir şey olmuyor. Bahsettiğim ışıklar yanmıyor ve bilgisayar öylece kalıyor. Reset tuşuna bastığım gibi o ışıklar sırasıyla yanmaya başlıyor ve bilgisayar açılıyor.

Bu yüzden de daha fazla dayanamadım ve MSI'ın resmi MSI Center kaldırma aracı ile MSI Center'ı kalıntılarıyla birlikte kaldırdım. Şu anda bu sorunların hiçbirini yaşamıyorum. Yani sorun tamamen MSI Center kaynaklı.

Bir anakart yazılımının sistemi bu kadar mahvedeceğini hiç düşünmüyordum. Bu yüzden de MSI Center'ı tekrar kullanmayı düşünmüyorum. En azından MSI Center'ın format gerekmeden silinebilmesine seviniyorum. Bu yüzden de mevcut Windows kurulumumu tamamen heba etmek zorunda kalmadım. MSI Center'dan kurtuldum ve kafam rahatladı.

MSI Center pişmanlıktır.

RGB yazılımı biraz sıkıntılı gerisinde bir sorun yaşamadım ama. RGB kontrolü için kullandığınız bir program falan var mı?
Kullanmıyorum. Kendi halinde bırakıyorum.

MSI center yüzünden bir daha herhangi bir MSI ürünü almayı düşünmüyorum. Daha önce ASUS anakart kullanırken Armoury crate uygulamasına dandik, buglu, düzgün çalışmıyor vs diye laf atarlardı. Armoury crate'e laf atanların birde MSI center'ı görmesi lazım. Öpüp başınıza koyarsınız.

Bu anakart yazılımlarından nefret ediyorum. Koca koca markalar bile düzgün iş yapamıyor. Özellikle dizüstü modeller ayrı bir rezillikte ama 2-3 yıldır kullandığım masaüstü Asus Armoury Crate ile aramız iyi gibi. Diğer deneyimlerime göre zaten kusursuz.

Hocam bende işlemci sıcaklığı, kullanımı, voltaj ayarları, fan hızları vs. yazan bölümde 4- 5 saniyede bir yükleniyor simgesi çıkıyor; anlık voltaj ve kasa fan rpmleri yok olup geliyor. Bunun çözümünü biliyor musunuz ya da bu bana bir sorun çıkarır mı?

Hocam bende işlemci sıcaklığı, kullanımı, voltaj ayarları, fan hızları vs. yazan bölümde 4- 5 saniyede bir yükleniyor simgesi çıkıyor; anlık voltaj ve kasa fan rpmleri yok olup geliyor. Bunun çözümünü biliyor musunuz ya da bu bana bir sorun çıkarır mı?
Ben MSI Center kullanmıyorum. Aralık 2022'de kurup denedim fakat sistemde epey sorun çıkarttığı için MSI'ın kaldırma aracını kullanıp sildim. Bu yüzden yardımcı olamayacağım maalesef.

Uzun zamandır kullanıyorum, dediklerinin hiçbiri yaşamadım. Sistem açılırken bile buga giriyorsa bunda MSI Center'ın payı nedir? Center sadece Windows açılırken devreye giriyor. Program aşırı hantal çalışıyor ve kaç güncellemedir bir türlü hızlandıramadılar. Bunlar harici ben hiçbir sıkıntı yaşamadım, sıkıntı yaşayanı da görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı