MSI Core Frozr XL vs Cooler Master Masterliquid ML240L

VeyselYk

Hectopat
Arkadaşlar sizce MSI Core Frozr XL hava soğutma mı tercih edilmeli? Cooler Master Masterliquid ML240L sıvı soğutma mı? Fiyatları birbirine yakın ürünler, sıvı soğutma olarak ML240L diğer sıvı soğutmalara göre ucuz olması beni şüphelendiriyor biraz. Fikirlerinizi almak isterim. Ryzen 5 2600 işlemcimi 4.2 GHz değerine overclock yapmak istiyorum bu performansı hangisi daha iyi verebilir?

ML240L kullanıyorum, gayet de memnunum. Sıvı soğutucunun tek sıkıntılı tarafı fanları gereğinden fazla sesli çalışıyor. R5 3600X ile kullanıyorum Core Power Boost açık. Apex ve Forza'da 45 dereceyi görmüyorum. Gayet iyi soğutuyor. Tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 3600x ile kullanıyorum core power boost açık.
Hocam core power boost nedir? Ben Ryzen 5 2600 kullanıyorum, daha şimdi küçük bir miktar olsada overclock gerçekleştirdim 'core power boost' diye birşey görmedim sadece otomatik voltajı kapattım 3.9 GHz ve 1.21V değerlerini girdim, bence başarılı da oldu. Bu arada bu işe 2 gündür merak saldım yeniyim yani. Aida64 testinde 10 dakika sonunda işlemci maksimum 75°C oldu. Boşta ise 35°C çalışıyor. Cinebench R20 testinde 2770 puandan 2880 puana yükselmiş oldu değer.
Ml240l kullanıyorum gayette memnunum. Gayet iyi soğutuyor. Tavsiye ederim.
Ne zamandır kullanıyorsun, ben bir yerlerinden sıvı kaçırır falan diye korkuyorum açıkçası.

Sizin tabiriniz ile otomatik voltaj diyelim. Biosta core power boost diye geçiyor. Otomatik OC yani. Test işlerinden pek anlamıyorum hocam ne desem yalan olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…