Sistemim kapalı devredir komple radyatörü kasadan ayırdım.
İşlemciye temas eden bakır kısmı yani pump fanının olduğu kısmı söktüm. İçindeki sıvıları boşaltmaya çalıştım ardından birkaç kez su bastım fakat yemedi tıkanıklık vardı.
Porçöz lavabo açıcı aldım basabildiğim kadar radyatör tankına basmaya çalıştım ilkinde çok gitmedi sıvı 15 dk bekledim. Köpürdü ve birkaç pislikle birlikte dışarı attı tekrar pump fanının devir daim yaptığı kısmında 2 delik mevcut. Fark etmiyor birinden içeri şırınga yardımı ile tekrar porçöz sıvı bastım 15 dk bekledim. Bu süreçte sıcak kaynar su hazırladım tekrar şırınga yardımı ile delikten yavaş yavaş gönderdim. Etkileşime girdi direkt tankın içine dolmaya başladı sıvı.
Kaynar suyu tank dolana kadar gönderdim dolduktan 5 dk sonra boşalttım tüm pislikler aktı.
Tekrar sıcak su bastım içeri 5 dk bekledim aynı şekil boşalttım.
Normal çeşme suyu ile doldurdum ve test işlemine geçtim sağlıklı bir şekilde devirdaim yapıyordu söktüm ve suyu boşalttım soğuk su ekledim fakat dikkat edilmesi gerekilen kısım.
Çeşme suyu ile doldurmayın eczaneden saf su alın ben çeşme suyu ekledim 1 ay sonra saf su ile değişeceğim tekrar suyu tanka doldurdum fakat pump motorunun bulunduğu kısım yani işlemciye temas eden yer ağzına kadar doldurmayın. Daha sonrasında vidaları sıktım montajını gerçekleştirdim şu anda sistemim boştayken 35 derece ve sadece su ile bu performansı veriyor.
Üstelik bu sıcak yaz aylarında.
Valorant CS:GO GTA 5 vb oyunlarda 60 dereceyi geçmedi.
Yardıma ihtiyacı olan arkadaş var ise detaylı şekilde anlatırım yardımcı olurum.