Çözüldü MSI CoreLiquid K360 V2 soğutmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirbalki

Decapat
Daha fazla  
RAM
32 GB
İşlemci
İ9-1200K 12Th 24 CPU
Cümleten selamünaleyküm arkadaşlar.
Sistemim 2 hafta öncesine kadar stabil çalışıyordu ekran kartı ve işlemci termal macunları kurumaya yön tutmuştu.
Hepsini temizledim bu sefer 90 derecelerde gezmeye başladı CPU derecesi.
Metal alaşımlı sıvı termal macun satın aldım en iyisinden dikkatli şekilde işlemciye uyguladım.
Rahat durmadım kapalı devre sıvı soğutucumu söktüm temizledim sıvısını boşalttım en ince antifirizi aldım.
İçini temizledikten sonra dolumunu yaptım, ağzına kadar hiç boşluk kalmadı.
Şu anda boştayken 45 50 derece fakat program açınca 65 70 derece biraz daha yüklenince 80 90 derecelere varıyor.
Sanırım sıvı soğutucuya müdehale etmeseydim böyle bir sorun ile karşılaşmayacaktım fakat yaptık bir hata.
Sıvı soğutucunun iki borusu mevcut birtanesi orta derecede sıcak diğeri buz gibi devirdaim yapmadığını düşünüyorum.
Radyatörüme bakıyorum. 3 adet fan var, büyüklüğünü aklınızda canlandırın 1 adet fanın radyatörde kapladığı kısmı düşünün sadece orası ısınıyor.
Diğer 2 fan kısmı buz gibi acaba sıvıyı mı çok doldurdum yoksa pump fanı mı arızalı bilmiyorum. Daha önce aynı sorunu yaşayan arkadaşlar fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemim kapalı devredir komple radyatörü kasadan ayırdım.
İşlemciye temas eden bakır kısmı yani pump fanının olduğu kısmı söktüm. İçindeki sıvıları boşaltmaya çalıştım ardından birkaç kez su bastım fakat yemedi tıkanıklık vardı.
Porçöz lavabo açıcı aldım basabildiğim kadar radyatör tankına basmaya çalıştım ilkinde çok gitmedi sıvı 15 dk bekledim. Köpürdü ve birkaç pislikle birlikte dışarı attı tekrar pump fanının devir daim yaptığı kısmında 2 delik mevcut. Fark etmiyor birinden içeri şırınga yardımı ile tekrar porçöz sıvı bastım 15 dk bekledim. Bu süreçte sıcak kaynar su hazırladım tekrar şırınga yardımı ile delikten yavaş yavaş gönderdim. Etkileşime girdi direkt tankın içine dolmaya başladı sıvı.
Kaynar suyu tank dolana kadar gönderdim dolduktan 5 dk sonra boşalttım tüm pislikler aktı.
Tekrar sıcak su bastım içeri 5 dk bekledim aynı şekil boşalttım.
Normal çeşme suyu ile doldurdum ve test işlemine geçtim sağlıklı bir şekilde devirdaim yapıyordu söktüm ve suyu boşalttım soğuk su ekledim fakat dikkat edilmesi gerekilen kısım.
Çeşme suyu ile doldurmayın eczaneden saf su alın ben çeşme suyu ekledim 1 ay sonra saf su ile değişeceğim tekrar suyu tanka doldurdum fakat pump motorunun bulunduğu kısım yani işlemciye temas eden yer ağzına kadar doldurmayın. Daha sonrasında vidaları sıktım montajını gerçekleştirdim şu anda sistemim boştayken 35 derece ve sadece su ile bu performansı veriyor.
Üstelik bu sıcak yaz aylarında.
Valorant CS:GO GTA 5 vb oyunlarda 60 dereceyi geçmedi.
Yardıma ihtiyacı olan arkadaş var ise detaylı şekilde anlatırım yardımcı olurum.
Bana biraz pompa arızası olabilir gibi geldi ya da sistemde sıvı değiştiği için hava boşluğu da kalmış olabilir.

Hava boşluğu hiç bırakmadım diyebilirim tank doldu yarımsaat salladım sıvı aktardım salladım sıvı aktardım işlemciye temas eden metal yerin arkası var ya pompanın ağzına kadar doldu diyebilirim vidaları sıkarken bile azıcık taşma yaptı o derece doldurdum

Sorun daha da büyüdü, pompa motoru çalışıyor
Fakat radyatör tankına sıvı almıyor şu an
Pompa motoru ağzından sıvıyı gönderiyorım
Ağızda kalıyor hortumlardan geçmiyor bile

Sistemim kapalı devredir komple radyatörü kasadan ayırdım.
İşlemciye temas eden bakır kısmı yani pump fanının olduğu kısmı söktüm. İçindeki sıvıları boşaltmaya çalıştım ardından birkaç kez su bastım fakat yemedi tıkanıklık vardı.
Porçöz lavabo açıcı aldım basabildiğim kadar radyatör tankına basmaya çalıştım ilkinde çok gitmedi sıvı 15 dk bekledim. Köpürdü ve birkaç pislikle birlikte dışarı attı tekrar pump fanının devir daim yaptığı kısmında 2 delik mevcut. Fark etmiyor birinden içeri şırınga yardımı ile tekrar porçöz sıvı bastım 15 dk bekledim. Bu süreçte sıcak kaynar su hazırladım tekrar şırınga yardımı ile delikten yavaş yavaş gönderdim. Etkileşime girdi direkt tankın içine dolmaya başladı sıvı.
Kaynar suyu tank dolana kadar gönderdim dolduktan 5 dk sonra boşalttım tüm pislikler aktı.
Tekrar sıcak su bastım içeri 5 dk bekledim aynı şekil boşalttım.
Normal çeşme suyu ile doldurdum ve test işlemine geçtim sağlıklı bir şekilde devirdaim yapıyordu söktüm ve suyu boşalttım soğuk su ekledim fakat dikkat edilmesi gerekilen kısım.
Çeşme suyu ile doldurmayın eczaneden saf su alın ben çeşme suyu ekledim 1 ay sonra saf su ile değişeceğim tekrar suyu tanka doldurdum fakat pump motorunun bulunduğu kısım yani işlemciye temas eden yer ağzına kadar doldurmayın. Daha sonrasında vidaları sıktım montajını gerçekleştirdim şu anda sistemim boştayken 35 derece ve sadece su ile bu performansı veriyor.
Üstelik bu sıcak yaz aylarında.
Valorant CS:GO GTA 5 vb oyunlarda 60 dereceyi geçmedi.
Yardıma ihtiyacı olan arkadaş var ise detaylı şekilde anlatırım yardımcı olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı