MSI CPU ve sistem Fan Kontrolü nasıl yapılır?

BIOS'tan OC kısmında "CPU Core Voltage". Buradan voltaj da verebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada 4 Ghz için -ki bu O.C. oluyor- 1.3V ver diyor. Eğer stock soğutucu kullanıyorsan. 3.9 için -bu da CPU'nun doğal hızı- 1.25V dene diyor.

Evet, O.C kullanmıyorum ve İşlemcimin stock soğutucusunu kullanıyorum. Bios'dan voltajı CPU CORE VOLTAGE bölümünden 1.25V olarak ayarlayacağım işten dönünce. Fakat birşey daha soracağım. CPU CORE VOLTAGE bölümüne girmek için O.C açık olması gerekmiyor mu? Nereden nasıl girebiliriz görsel veya video varsa atabilir misiniz?

Evet, O.C kullanmıyorum ve İşlemcimin stock soğutucusunu kullanıyorum. Bios'dan voltajı CPU CORE VOLTAGE bölümünden 1.25V olarak ayarlayacağım işten dönünce. Fakat birşey daha soracağım. CPU CORE VOLTAGE bölümüne girmek için O.C açık olması gerekmiyor mu? Nereden nasıl girebiliriz görsel veya video varsa atabilir misiniz?
BIOS'a girdiğinde resimde görülen sol kısımda OC yazacak. Oraya gireceksin. Eğer göremezsen yine resimde attığım üst kısımda "EZ mode" yazan yerde "Advanced Mode" yazar. Oraya tıkladığında direkt attığım resim açılır.

Dosya Ekleri

• MSI B450 Tomahawk BIOS (34).jpg
    MSI B450 Tomahawk BIOS (34).jpg
    120,2 KB · Görüntüleme: 75
BIOS'a girdiğinde resimde görülen sol kısımda OC yazacak. Oraya gireceksin. Eğer göremezsen yine resimde attığım üst kısımda "EZ mode" yazan yerde "Advanced Mode" yazar. Oraya tıkladığında direkt attığım resim açılır.
OC kısmı bende sol üst tarafta ve OFF onu ON yapmadan Voltaj ayarını değiştiremem değil mi? Ez Mode'dan Voltaj ayarı yapılıyor mu? Yani kısacası Overclock açmadan voltaj ayarlarında oynama yapabiliyor muyum?

Ben sıcaklık ve fan ses olayına cok takılan birisiyim.R5 3600 RX 580 cpu sıcaklıgım oyunlarda 60 65 derece arasında Gpu sıcaklıgım 50 55 derecelerde.

Cpus 4.2ghz remler 3200mhz de
Cpu Voltajını 1.300v indirdim Gpu mhz 1.200 indirdim sıcaklı sorunlarım ortadan kalktı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı