ROG STRIX ile Crosshair aynı klasmanda değil, ROG çok daha önde kalite olarak. 3070 bulunana bu kasalar 130W olması lazım ROG tarafında. DLSS 3 ve frame generation ile 4060 biraz öne geçebilir belki fakat olmadığı durumda geçemiyor;
Hocam tavsiye için teşekkürler. Iyiymiş, fiyati da uygun ama kargo çok geç geliyor. Geldiği tarihte çoktan dönmüş olacağım :/ Erkenden haberim olsa alırdım.
Ikisinden birini alacağım hangisini almalıyım sizce?
MSI Crosshair 17: 1700€
https://www.mediamarkt.de/de/product/_msi-crosshair-17-c12vf-409-gaming-notebook-mit-173-zoll-display-intelr-coretm-i7-prozessor-16-gb-ram-1-tb-ssd-nvidiar-geforce-rtxtm-4060-core-black-2854445.html?utm_source=idealo&utm_medium=psm-product feed&utm_term=2854445&utm_campaign=standard_feed&utm_content=subpartner-clickid&dclid=CKu1zuf1jf4CFZWDewodkUgI1Q
ASUS ROG STRIX G17: 1649€
https://www.mediamarkt.de/de/produc...-geforce-rtxtm-3070-eclipse-grey-2818493.html
Ikisinden birini alacağım hangisini almalıyım sizce?
Crosshair'in 105watt oldugu söylenmişti yeterli midir?
ROG STRIX'in kini bilmiyorum.
ROG STRIX indirime girmiş 1500€ olmuş.
@Artoria Pendragon @Astiva @SEMIKAANCAKIR
İsviçre'den alma imkanınız varsa 4050'li modeli konfigüre edip 4060 ve 240Hz HDR ekran ekleyin. Windows'suz seçin. 1500'e alabileceğiniz en iyi Laptop olur.Legion Pro 5i Gen 8 (16″ Intel) | Intel® KI-optimiertes, leistungsstarkes Gaming-Notebook
Erleben Sie KI-optimierte Gaming-Leistung des Legion Pro 5i Gen 8 (16″ Intel) Notebooks mit Intel® Core™ Prozessoren der 13. Generation und NVIDIA® GeForce RTX™ GPU der 40er-Serie.www.lenovo.com
Sanırım arkadaş Almanya'daydı fakat alabilirse çok daha mantıklı olur.
Lenovo'nun Almanya sitesindeki fiyatlar gereksiz pahalı geldi bana. İsviçre çok daha uygun Almanya yanında. Ki geçen hafta 1300 Franktı bu alet, zam yemiş hali bu. Umarım İsviçre'ye yakın bir bölgededir.
Pro kasalarda gidilen kısılmalardan dolayı fiyatları bayağı uygun kaldı gibi artık.
Düz 5 ile 5 Pro'nun birleştirilmesi bence iyi bir gelişme olmuş. Ama 7 konusunda size hak veriyorum, 2022 model L7 her açıdan mükemmel bir cihazdı. Parmak izi okuyucu, Pavyon rgb, şiddet ölçerli wasd tuşları ile çok güzeldi. Hele Pro 7'deki RGB şerit çok kötü durmuş, Dell G5'ler vardı eskiden, Alienware tiplilerden önceki kasa, onlara benzemiş. Bu sene tek iyileştirmeyi yeni 240Hz ekran olarak görüyorum, ki bence 18 inç seçeneği ile çıkmalıydı o da. Lenovo 16.1 inç 16:10 ekran konusunda öncüyken 18 inç konusunda hala ses çıkarmaması ilginç.
L7'de de kalitenin düşürülmesiyle beraber dedikleri gibi Legion 9 gibi bir model şart oldu, L5 Pro'da maliyetten kısıp F/P bir model yapmak gayet mantıklı fakat Legion 7'de mantıklı kaçmıyor bu, sonuç olarak Legion Lenovo'nun Gaming tarafındaki tepe serisi. Benim en hoşuma giden olay artık fan kontrolü eklemiş olmaları oldu