MSI Cyborg 15 CS 2 oynarken fan çok hızlı çalışıyor ve laptop ısınıyor

İşletim sistemi
Windows 11

shyrısn

Zeptopat
Daha fazla  
Ekran kartı
NVİDİA RTX 4060
İşlemci
İntel i7 13.nesil
Laptop normalde ısınmıyor ve fanlar hızlı çalışmıyor ama CS2 açınca fan çok hızlı çalışıyor ve ısınıyor. MSHHybrid Grafik Modu'nda kullanıyorum ve oyun içinde görüntü ayarlarını en aşağıya çektim ama yine de durum bu. NVİDİA Denetim Masası'ndan bazı ayarları yaptım denedim yine olmadı. Sıkıntı nerede sizce ? Laptop' u yeni aldım bu arada.

MSI CYBORG 15 A13VF özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core i7-13620H (24M Cache, up to 4.90 GHz)
    İşletim Sistemi: FreeDOS
    Ekran: 15.6" FHD (1920*1080), 144Hz
    Chipset: Integrated SoC
    Ekran Kartı: RTX 4060, GDDR6 8 GB
    Ekran Kartı Watt Değeri: 35W+10W (Dynamic Boost ile)
    Hafıza: DDR V 16 GB (8GB*2, 5200MHz)
    Hafıza yuvası: 2 Slot
    Maksimum Hafıza: Max 64 GB
    Depolama Kapasitesi: 512 GB NVMe SSD
    Depolama Seçenekleri: 1X M.2 SSD slot (NVMe PCI-e Gen4)

Isınıyordan kastınız ne oyun oynarken klima gibi olacak 4060 ve i7 - 13620H soğutmak kolay değil sıcaklık değerleri 80'nın üzerine çıkmasın yeterlidir. Sıcaklık değerleri kaç derece.

GPU sıcaklığı 68 maç oynarken. Normal mi bu değer ? Fan tarafına elimi değdirdiğimde sıcak oluyor.

GPU sıcaklığı 68 maç oynarken. Normal mi bu değer ? Fan tarafına elimi değdirdiğimde sıcak oluyor.
Bildiğim ve okuduğum kadarıyla bilgisayar modelinizin soğutması iyi değil. Zaten bu yüzden ekran kartı 45W ile sınırlandırılmış. Kullandığınız modeli kullanan ve bu konu hakkında bilgi paylaşan Sosyal kullanıcıları vardır diye düşünüyorum. Bu konu özelinde kıyas yapmanız daha iyi olacaktır.

CPU ne kadar? Gayet normal değerler ekran kartı için.

45 watt zaten hocam ısınmaz pek fazla. Isınmamışta CS2'de ama ekran kartı kullandıran oyunlarda sıkıntı çekebilir arkadaş.

CPU ne kadar? Gayet normal değerler ekran kartı için.

45 watt zaten hocam ısınmaz pek fazla. Isınmamışta CS2'de ama ekran kartı kullandıran oyunlarda sıkıntı çekebilir arkadaş.
Haklısınız ancak 45W güç çeken bir RTX 4060'a göre de biraz fazla geldi bana değerler. Tabii modelin dediğim gibi soğutmasının performansının yetersiz olduğu varsayılırsa değerler normal de olabilir. Bundan dolayı kıyas daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Maksimum 90 derece görmüş. Bu işlemcinizin hızını anlık düşmesine ve anlık droplara neden olabilir? Yeni cihaz 90 derece görüyorsa ileride kim bilir ne olur iade imkanınız varsa Acer Nitro serisi ya da HP Victus 16 serisini alın.

Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. İade etmeden başka yollarla düşük sıcaklıkta oynamam için öneriniz var mı bu pc için ?

İleride pişman olursunuz hocam iade etmeniz şansı varsa edin ileride sıcaklıktan dolayı sistem kendini korumaya alip kapatabilir yeni alınan cihaz bu kadar ısınmamalı %100'de değil işlemci bir de oyunda sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…