MSI Cyborg A 15 A12vf laptopta mikrofon çalışmıyor

Kuffoa

Decapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar laptopu aldık ve Windows'unu falan kurduk.
(Kurması da ayrı dertmiş yeni nesil Intel işlemcilerde, disk arızalı falan diye düşündüm sonra internetten bakıp hallettim.)

Mikrofon çalışmıyor.
Hoparlörlerden ses geliyor gayet güzel kaliteli falan.
Ama yok Discord'da mikrofonu hangisi seçersem seçeyim sesim karşıya gitmiyor.

Windows'un mikrofon testini yaptım sonuç olumsuz.
Ses ayarlarında mikrofon-takılı değil yazıyor, yani kulaklık mı takmam lazım?
Ama laptoplarda kalitesiz de olsa mikrofon olmuyor mu?
Ses sürücülerini yükledim bu arada sitesinden.

Hocam boşta fanlar 1000 2000 arası az bir şey tarayıcı falan açınca artıyor biraz.

Allah Allah ya :( Benimkinde kesin bir sıkıntı var. 2.300RPM aşağısına inmiyor. Hiçbir zaman. Üstelik Silent kullanıcı senaryosunu seçtiğimde de hiç değişmiyor.

Dosya Ekleri

• ekran1.PNG
    ekran1.PNG
    93,5 KB · Görüntüleme: 26
  • ekran2.PNG
    ekran2.PNG
    59,2 KB · Görüntüleme: 28
Allah Allah'ya :( benimkinde kesin bir sıkıntı var. 2.300RPM aşağısına inmiyor. Hiçbir zaman. Üstelik silent kullanıcı senaryosunu seçtiğimde de hiç değişmiyor.

Sıkıntı olarak bakmamak lazım bence, en ufak şeye sıkıntı olarak bakarsak en son kafayı yeriz.
Benimki de kafayı yedirtmişti ilk aldığım zaman ilk Windows'u kurarken.
Çok istiyorsanız bir servise gönderin not yazdırın altına fan deviri sürekli 2222RPM diye bir baksınlar fan kontrolcüsüne.

Sıkıntı olarak bakmamak lazım bence, en ufak şeye sıkıntı olarak bakarsak en son kafayı yeriz.
Benimki de kafayı yedirtmişti ilk aldığım zaman ilk Windows'u kurarken.
Çok istiyorsanız bir servise gönderin not yazdırın altına fan deviri sürekli 2222RPM diye bir baksınlar fan kontrolcüsüne.

Servispoint'i aramıştım direk normal bu devirler dedi konuyu kapadı. Tüm gaming laptoplarda bu şekilde dedi, bu sorun değil dedi.

ServisPoint'i aramıştım direk normal bu devirler dedi konuyu kapadı. Tüm Gaming laptoplarda bu şekilde dedi, bu sorun değil dedi.

Hocam sabah laptopu açtım direkt fan sesini hissettim evde sessizdi zaten dedim bir uygulamaya bakayım kaçmış.
2222RPM ve 23xx RPM şeklinde dönüyor fanlar şu an.
Herhalde güncelleme falan gelmiştir çünkü önceden sessiz bir ortamda fan duyduğumu hatırlamıyorum.
Ya da ikimizin laptoplarının fan kontrolcüleriyle alakalı sorun var.
Umarım 1.si dir😅

Hocam sabah laptopu açtım direkt fan sesini hissettim evde sessizdi zaten dedim bir uygulamaya bakayım kaçmış.
2222RPM ve 23xx RPM şeklinde dönüyor fanlar şu an.
Herhalde güncelleme falan gelmiştir çünkü önceden sessiz bir ortamda fan duyduğumu hatırlamıyorum.
Ya da ikimizin laptoplarının fan kontrolcüleriyle alakalı sorun var.
Umarım 1.si dir😅

Abi ben diyorum var bir şey diye. 😄 BIOS'da güncel anladığım kadarıyla.

Ekran Alıntısı.PNG

@Kuffoa Var mı bir gelişme? :)

Son düzenleme:
Abi ben diyorum var bir şey diye. 😄 BIOS'da güncel anladığım kadarıyla.

Eki Görüntüle 2103215

@Kuffoa var mı bir gelişme? :)

Var olan tek gelişme MSI Center'in fan ayarlarının çöp olması
Öyle bir ayarlıydı ki LoL oynarken 88 derece gördüm.
Hayır yani azıcık sessizlik uğruna bu kadar sıcaklık fazla.
Kendim profil ayarladım bir de altına soğutucu aldım keyfime bakıyorum.

Var olan tek gelişme MSI Center'in fan ayarlarının çöp olması
Öyle bir ayarlıydı ki LoL oynarken 88 derece gördüm.
Hayır yani azıcık sessizlik uğruna bu kadar sıcaklık fazla.
Kendim profil ayarladım bir de altına soğutucu aldım keyfime bakıyorum.

Yahu benim ayarladığım profili de uygulamıyor ki, gidip profil yapayım. Ne hayal kırıklığı yaşadım bu MSI markasında bilsen. Şimdi satıp Lenovo Loq alacağım, kafama koydum.

@Kuffoa MSI Center'a güncelleme gelmiş. Bir şeyler değişmiş gibi gözükse de ben bir fark göremedim. :)

Yahu benim ayarladığım profili de uygulamıyor ki, gidip profil yapayım. Ne hayal kırıklığı yaşadım bu MSI markasında bilsen. Şimdi satıp Lenovo Loq alacağım, kafama koydum.

@Kuffoa MSI Center'a güncelleme gelmiş. Bir şeyler değişmiş gibi gözükse de ben bir fark göremedim. :)

Bir de BIOS gelmiş yeni sürüm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı