MSI Dragon Center & Center arasındaki fark nedir?

pikachugod

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, MSI MAG B560M Bazooka anakart kullanmaktayım ve MSI Center ile MSI Dragon Center arasındaki fark nedir? Forumda açılan eski konulara baktığımda Dragon Center'de bug yaşadığını söyleyenler olmuş. Bilgisyarımda MSI Center mevcut ve RGB'leri kontrol edebiliyorum. Aynı zamanda fanları da kontrol etmek istiyorum. Ek olarak MSI Center ve MSI Dragon Center arasında hangisi sisteminize uygunsa onu kullanın yazanlar olmuş. Böyle bir şey mevcutsa uygunluğunu nasıl anlayabilirim?
Başka bir soru olarak kasada 6x140mm fan bulunmakta ve bu durum bir hayli ses yapıyor. Sistemim yeni olduğundan dolayı henüz pek bir ayar yapılmadı. Fanlarım en üst seviyede çalıştığından da eminim. Fanları boştayken kısmak ve oyun zamanı arttırmak için MSI uygulamaları yardımcı olur mu?

10. nesil Intel işlemcili bir MSI Leopard kullanıyorum ve Center uygulamasını açmak için en az 11. nesil gerekiyor, bu nedenle uygulama açılmıyor. Dragon Center'e göre daha iyi ve stabil çalışıyor diye biliyorum.

Bildiğim kadarı ile MSI Center daha yeni ve onun kurulması tavsiye ediliyor. GM41 mouse için sitede ikisi de vardı ve msi center yüklenmesi önerilmişti. Support kısmındaki link bugün açılmadı, o yüzden ekleyemedim. Benim GE76 Raider'da da msi center kurulu. RGB'leri steelseries yazılımı kontrol ediyor laptopta. Sitesinden indirip deneyebilirsiniz. Ekranı da truecolor yazılımı kontrol ediyor. Ses için ise nahimic yazılımı var.

11400f işlemci mevcut, dediğinize göre msi center kullanmam daha mantıklı gibi. Teşekkürler hocam
Fanlarımın hepsi rgb çoklayıcıya bağlı ve mystic light üzerinden kontrol edebiliyorum şuanda. Fanları user scenario bölümü kontrol ediyor sanırım ve bana biraz karışık geldi. Nasıl yönetmem gerektiği hakkında bilginiz var mı ya da nasıl kullanıldığına dair bir rehber mevcut mu acaba

MSI recommends all users to upgrade from MSI Dragon Center to MSI Center for better user experience.
Note. MSI Dragon Center and MSI Center cannot be installed at the same time.

Tüm forumlarda ve kendi sayfasında MSI Center önerilmiş ama. Dünden beri kullanıyorum bariz bir şekilde MSI Center daha hantal ve kullanımı karışık. Dragon Center user scenario(ki en çok kullandığım menü) ulaşması çok zor donanım izleme kısmı ise kullanışsız. İşim gereği render alıyorum. Dragon Center kullanırken Extreme performance özelliğini seçip donanım izleme moduna geçerdim. İki tık ile yapılan şey bunda menüler arası geçiş gerektiriyor ve user scranario sekmesinden çıktığım anda otomatik olarak Extreme'den dengeliye düşüyor hangi modda olduğumu direkt göremiyorum. Render alırken parametreleri izleyemiyorum ya da makine aşırı derecede kasmaya başlıyor. Önceden render alırken webde gezer video izlerdim, şu an fareyi oynatabilirsem şanslıyım.
Sistem Ryzen 5 5600X 32 GB RAM Tomahawk X570 Wi-Fi anakart.

Evet MSI Center uygulamasını kaldırıp Dragon'a geçtim ve eski performansına döndü. Ya ben ayarları beceremedim ya da başka bir sıkıntı var. Güncelleme geldiği sürece Dragon olandan vazgeçmem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…