MSI ekran kartı şeffaf plastiğini sökmek sorun olur mu?

Katılım
5 Eylül 2017
Mesajlar
4.100
Makaleler
8
Çözümler
6
Ekran kartının fanlarının ortasındaki MSI logosu üstünde şeffaf yapışkan plastik vardı, söktüm. Fotoğrafta işaretli. Herhangi problem olur mu?

6EE9A86F-9CFD-4E73-9C91-273ED9D663F7.jpeg
 
Ben erir felan diye söktüm. Zaten zor çıkarttım biraz o plastiği. Aman hocam geç olmadan sökün plastiği.
Erime yapmaz muhtemelen ya, kart o kadar yüksek sıcaklığa ulaşmıyor çünkü. Ulaşsa bile o jelatin fanın üzerinde, yani PCB'ye oldukça uzak. Ama evet ne olur ne olmaz, yarın sökeceğim bakalım.
@FalconPaw @Ellie Williams Konuyu takip eden arkadaşlara ufak bir güncelleme vermek istiyorum.

Biraz önce kasayı açıp karttaki jelatinleri söktüm. Daha doğrusu sökmeye çalıştım. Zira 4 ay boyunca kartta kaldıkları için ciddi oranda yapışmışlar fan yüzeyine. Bıçakla hafif hafif kazımak zorunda kaldım. Neyse ki şuanda söktüm, fanlar çalışıyor, kartta problem yok.

Ancak büyük hatadan döndük. Montaj öncesi dikkat edilmesinde fayda var.

Ek olarak @FalconPaw , 4 ay boyunca kartımda kalmasına rağmen sorun yaratmadığına göre sizde de birkaç günlük bir çalışmada sorun yaratacağını sanmam.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı