MSI Farklı BIOS Uzantısı

279998

Hectopat
MSI B450M PRO M.2 anakart kullanıcısıyım. 2.70 BIOS sürümü mevcut fakat bu anakartın 2A BIOS sürümü çıktı. Live Update 6 ile tarattığımda BIOS güncel gözüktüğünden BIOS'u masaüstüne indirip AMI Firmware Update Aptio V programıyla güncellemeye çalışıyorum fakat inen BIOS dosyası E7b84AMS. 2a0 olarak gözüküyor. Uzantı olarak da 2a0 dosyası olarak gözüküyor. Bu şekilde de denedim dosya ismini E7b84AMS. 2a0. ROM olarak değiştirip de denedim fakat iki türlü de "ROM file information does not match System BIOS" hatası alıyorum. Flash belleğim olmadığı için Windows 10 üzerinden yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI B450M PRO M.2 anakart kullanıcısıyım. 2.70 BIOS sürümü mevcut fakat bu anakartın 2A BIOS sürümü çıktı. Live Update 6 ile tarattığımda BIOS güncel gözüktüğünden BIOS'u masaüstüne indirip AMI Firmware Update Aptio V programıyla güncellemeye çalışıyorum fakat inen BIOS dosyası E7b84AMS. 2a0 olarak gözüküyor. Uzantı olarak da 2a0 dosyası olarak gözüküyor. Bu şekilde de denedim dosya ismini E7b84AMS. 2a0. ROM olarak değiştirip de denedim fakat iki türlü de "ROM file information does not match System BIOS" hatası alıyorum. Flash belleğim olmadığı için Windows 10 üzerinden yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz?
Biosu tek tek v79a kadar yükseltip tekrar deneyin.

4c - Error: ROM file information does not match System BIOS hatasını tekrar aldım. BIOS update yaparken yanlışıkla 2.70 güncellemesini tekrar yükledim ve bu güncellemede hata vermedi. Daha üst sürümlerde hata veriyor.

4c - Error: ROM file information does not match System BIOS hatasını tekrar aldım. BIOS update yaparken yanlışıkla 2.70 güncellemesini tekrar yükledim ve bu güncellemede hata vermedi. Daha üst sürümlerde hata veriyor.
Driver yüklü mü
Tamam buldum. Biosu BIOS üzerinden güncelleyin. Hatanız bu. Yapmadan önce anakart modelimizden emin olun

Driver yüklü mü
Tamam buldum. Biosu BIOS üzerinden güncelleyin. Hatanız bu. Yapmadan önce anakart modelimizden emin olun
Hangi driver'dan bahsediyorsunuz? Flash belleğim olmadığı için Windows üzerinden güncellemek istiyordum, flash bellek bir yerden bulunur da ROM doğru olduğu halde AMI Firmware programı hata verdiği için BIOS üzerinden güncellemeye soğuk bakmaya başladım. BIOS brick olmasın sonra.

Hangi driver'dan bahsediyorsunuz? Flash belleğim olmadığı için Windows üzerinden güncellemek istiyordum, flash bellek bir yerden bulunur da ROM doğru olduğu halde AMI Firmware programı hata verdiği için BIOS üzerinden güncellemeye soğuk bakmaya başladım. BIOS brick olmasın sonra.
BIOS güncelleme yapma sebebiniz yoksa gereksiz. Üreticiler zaten 3. Parti yazılımlar ile güncellemeyi önermiyorlar

MSI destek ekibinden aldığım geri bildirim;
"Thanks for contacting MSI technical support.

Regarding your concern, we are sorry, is there any issue when you use the PC? The new bios is used for the new Ryzen 3000 series CPU, if your CPU is 2600x, you do not need to update the new BIOS.

Thanks for your cooperation in advance!

Best Regards,

MSI Technical Support Team"

Benim gibi 2000 serisi AMD işlemcisi olup BIOS güncellemesinde sorun yaşayanlar bu güncelleme 3000 serisi için olduğu için güncelleme yapmalarına gerek yokmuş. Konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. (Buralarda yeni olduğum için ben mi çözüldü olarak işaretliyorum yoksa adminler mi işaretliyor bilmiyorum)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı